20/04/2024
13.6 C
Novi Pazar

Delegacija Republičkog zavoda za zaštitu spomenika kulture u posjeti Novom Pazaru

Tročlana delegacija Republičkog zavoda za zaštitu spomenika kulture, na čelu sa direktoricom Dubravkom Đukanović, u posjeti je Novom Pazaru, a cilj je obilazak svih značajnih spomenika u tom dijelu Srbije kao i obilazak trenutnih radova kod Petrove crkve.

Dubravka Đukanović, direktorica Republičkog zavoda za zaštitu spomenika kulture uz svoje saradnice, Snežanu Jejić i Jovanu Šunjevarić, posjetila je danas Muzej Ras Novi Pazar i sastala se sa direktorom Muzeja, Fuadom Baćičaninom.

U razgovoru sa direktorom muzeja dr. Fuadom Baćićaninom bilo je riječi o projektima koje Muzej trenutno sprovodi u saradnji sa ovom nacionalnom institucijom, sa posebnim osvrtom na zaštitna arheološka iskopavanja u porti Petrove Crkve i na gradskoj tvrđavi i o projektima obnove i revitalizacije objekata od izuzetne važnosti koji se nalaze na ovim historijskim lokalitetima.

Đukanović je pohvalila  dosadašnji rad Muzeja i dala punu podršku projektima koji su planirani za naredni period.

Tokom posjete koju sprovode ispred Republičkog zavoda za zaštitu spomenuka kulture, ovih dana će obići značajne spomenike grada Novog Pazara i obaviti razgovore sa relevantnim gradskim instuticijama za očuvanje kulturnog naslijeđa.

NAJČITANIJE

FOTO DANA

Vezani članci

OSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime