24/04/2024
5.8 C
Novi Pazar

Opada broj hospitalizovanih u Regionalnom kovid centru Novi Pazar

Grafikonom je predstavljen period od početka 2021. godine do danas, na kojem se, prema zvaničnim podacima, jasno može vidjeti trenutno stanje kao i stanje prethodnih mjeseci u Novom Pazaru.

Novi Pazar je u toku prethodne godine, u jednom periodu, postao žarište Korona virusa, kada je broj hospitalizovanih pacijenata prešao zatečeni kapacitet bolnice u tom gradu.

Iako više zvaničnih podataka imamo od jula mjeseca 2020. godine, javnost je upoznata da je prva žrtva Kovida bila 15. aprila iste godine, nakon koje imamo sve veći broj zaraženih u Novom Pazaru i ostalim dijelovima Sandžaka.

Hospitalizovanjem većeg broja građana iz okolnih gradova, Tutina, Sjenice i Raške, Opšta bolnica Novi Pazar je, 6. jula 2020. godine, odlukom Ministarstva zdravlja postala Regionalni kovid centar.

Prema zvaničnim informacijama, 8. jula 2020. godine bio je najveći broj hospitalizovanih u Novom Pazaru, i to 389 pacijenata.
2021. godine, prema svakodnevnim informacijama koje dobijamo iz štaba za vanredne situacije, stanje u Regionalnom centru Novi Pazar je znatno bolje po pitanju hospitalizovanih pacijenata. Najveći broj pacijenata ove godine bio je 21. marta, kada je bilo 195 hospitalizovanih, od tada je broj prijema u padu. Danas, 1. maja, broj hospitalizovanih u Regionalnom kovid centru Novi Pazar je, nakon više od dva mjeseca, manji od 100.

19. januara u Novom Pazaru su vakcinisana 324 medicinska radnika, 24. januara je počela vakcinacija građana u Novom Pazaru, a prema posljednjim informacijama, do 26. aprila vakcinisano je oko 20% građana Novog Pazara.
Podaci na osnovu kojih je rađen grafikon preuzeti su sa fejsbuk stranice “Grad Novi Pazar”, a koji su počeli redovno da se objavljuju 14. jula 2020. godine.

*Ovaj projekat je dobio podršku projekta Vlade Švajcarske „Zajedno za aktivno građansko društvo – ACT”, koji sprovode Helvetas Swiss Intercooperation i Građanske inicijative. Mišljenje koje je izneto u ovoj publikaciji/članku/studiji/radu je mišljenje autora i ne predstavlja nužno i mišljenje Vlade Švajcarske, Helvetasa ili Građanskih inicijativa.

NAJČITANIJE

FOTO DANA

Vezani članci

OSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime