28/03/2024
15.4 C
Novi Pazar

Novi Pazar: Održan seminar „NTC sistem učenja – razvoj kreativnog i funkcionalnog razmišljanja”

Održan dvodnevni seminar u Novom Pazaru pod nazivom NTC sistem učenja – razvoj kreativnog i fukcionalnog razmišljanja“ za voditelje radionica iz Novog Pazara, Sjenice i Tutina.

Više od 30 voditelja radionica iz Novog Pazara, Sjenice i Tutina pohađalo je u subotu i nedjelju seminar „NTC sistem učenja – razvoj kreativnog i funkcionalnog razmišljanja“.

Seminar se održao radi unaprijeđenja kompetencija u oblasti planiranja i realizacije nastave u školama kroz primjene metoda inovativnih i stimulativnih učenja. Predavači na radionicama bili su dr. Ranko Rajović i Uroš Petrović koji su učesnike vodili kroz teme funkcionalnog znanja i neurofiziologije razvoja mozga i učenja kod djece i mladih.

Nakon dva dana intenzivnog treninga učesnici su se obučili za primjenu NTC metode za grupni i individualni rad što će im u mnogome pomoći da prenose znanje djeci i mladima.

Projekt obuka, čija je ukupna vrijednost 1.226.000 evra, finansiran je sredstvima njemačkog Saveznog ministarstva za ekonomsku saradnju i razvoj BMZ i traje do kraja 2021. godine. Nosilac projekta je ASB Serbia (Arbeiter-Samariter-Bund), implementator Inicijativa za razvoj i saradnju (IDC), a partneri na projektu su grad Novi Pazar, opština Sjenica, opština Tutin, u partnerstvu sa Regionalnom razvojnom agencijom Sandžaka – SEDA i Muslimanskim humanitarnim društvom „Merhamet – Sandžak”. 

NAJČITANIJE

FOTO DANA

Vezani članci

OSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime