20/04/2024
1.4 C
Novi Pazar

Najbolja predstava Sterijinog pozorja “Ako dugo gledaš u ponor”

Za najbolju predstavu na Sterijinom pozorju proglašena je predstava “Ako dugo gledaš u ponor”, koja je rađena  po motivima istoimenog romana autora Enesa Halilovića, režirao ju je Zlatko Paković, u produkciji Regionalnog pozorišta Novi Pazar / Kulturni centar Novi Pazar.

Osim nagrade za najbolju predstavu, dodjeljena je i Sterijina nagrada iz Fonda “Dara Darinka Čalenić” za najbolju mladu glumicu Anđeli Marić, koja je u predstavi “Ako dugo gledaš u ponor” igrala glavnu ulogu i nagrada za ulogu u pomenutoj predstavi Rifatu Rifatoviću.

Također, Specijalnu Sterijinu nagradu za režiju dobio je Zlatko Paković, a Sterijina nagrada za originalnu scensku muziku pripala je Božidaru Obradinoviću koji je muziku radio upravo za pomenutu predstavu.

Žiri 66. Sterijinog pozorja: Snežana Trišić, rediteljka (predsednica Žirija), Nataša Tapušković, glumica, Davor Špišić, dramski pisac, Darko Nedeljković, scenograf i Mihajlo Nestorović, glumac.

Predstava „Ako dugo gledaš u ponor“ premijerno je prikazana u Novom Pazaru 27. decembra 2020. godine, dok je istoimeni roman književnika Enesa Halilovića izašao 2016. godine i, kako piše u mnogim člancima o romanu, otkriva šta živi na dnu čovjeka.

NAJČITANIJE

FOTO DANA

Vezani članci

OSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime