28/03/2024
16.2 C
Novi Pazar

Almina i Irfan najbolji na prvom kupu streličarstva u Novom Pazaru

Na prvom održanom streličarskom kupu u Novom Pazaru koji je nosio naziv “Strijela mira” pobijedili su Almina Bralija iz Bosne i Hercegovine i Irfan Mehmed iz Sjeverne Makedonije.

Drugo mjesto u ženskoj kategoriji osvojila je Arnela Thushai iz Albanije i u muškoj kategoriji Dževad Čuljević iz Tutina. Treće mjesto za žensku kategoriju pripalo je Nasihi Hasić iz Bosne i Hercegovine, a na istom mjestu u muškoj kategoriji bio je Faruk Veledar, također iz Bosne i Hercegovine.

Bošnjačko nacionalno vijeće bilo je glavni pokrovitelj takmičenja, koje je organizirala Ustanova Sandžačke igre u saradnji sa Regionalnom turističkom organizacijom Sandžaka.

Direktor ustanove Sandžačke igre, Raid Mekić, ističe da je obzirom na kratak period za realizaciju ovog događaja, zadovoljan cijelom manifestacijom, te da se nada da će ista postati tradicija u Novom Pazaru.

”Drago mi je što smo na djelu dokazali značaj projekta “Strijela mira”. Ovo je potvrda da se postiglo spajanje mladih, jačanje duha zajedništva, tolerancije, uvažavanja različitosti”, kaže Mekić.

Tokom dva dana, na prvoj “Strijeli mira” u Novom Pazaru nadmetalo se 17 takmičara u muškoj i 11 u ženskoj konkurenciji.

Regionalna manifestacija u tradicionalnom streličarstvu okupila je selekcije Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Sjeverne Makedonije, Albanije, Turske i domaćina Srbije.

NAJČITANIJE

FOTO DANA

Vezani članci

OSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime