28/03/2024
15.4 C
Novi Pazar

Podkast konTAKT – novi način da čujemo cijelu priču uspješnih ljudi

Medij TAKT je u julu ove godine pokrenuo podkast na svom Facebook profilu koji se emituje i na jutjub kanalu ovog medija. Do sada se emitovalo šest podkasta u kojima su gosti bili uspješni mladi ljudi s prostora Srbije, Sandžaka i Bosne i Hercegovine.

Zanimljive priče, zanimljiva zanimanja i dobre poruke su važan dio razgovora u podkastu, ali prije svega je najvažnije upoznati osobu koja kroz priču predstavlja sebe i uvidjeti važnost svakog čovjeka koji čini jednu zajednicu. Slobodno možemo kazati da nas podkast uči da nam je čovjek koji je u datom trenutku s nama najvažniji, zato želimo da ga predstavimo javnosti, podržimo u njegovom radu i nastavimo pratiti njegovo djelovanje.


Gost prvog podkasta bio je Rifat Rifatović, glumac iz Novog Pazara, koji je ove godine dobio prestižnu nagradu Sterijinog pozorja za glumačko ostvarenje u predstavi “Ako dugo gledaš u ponor”. Razgovarajući sa njim saznali smo šta za njega znači gluma, koliko voli mjesto odakle potiče, koliko su za njega važni prijatelji.

Sljedeći gost podkasta bio je Mirza Aličković, predsjednik jednog od najboljih omladinskih udruženja u Srbiji, Udruženja Svetionik. Mirza je istakao važnost mladih u svakoj zajednici, te da je rad sa mladima najbolje ulaganje.

Treći podkast bio je sa Nermom Hoćanin, mladom pravnicom i filantropkinjom koja se istakla po dobru u periodu 2020. godine kada je nastao krizni period Kovida u Novom Pazaru. U podkastu sa Nermom upoznali smo nju, pričali o važnosti zajedničkog djelovanja i o još mnogo stvari.

Lejla Delić, psiholog i sekretar Udruženja za osobe sa smetnjama u razvoju “Tahir Taša Delić” upoznala je javnost malo više o radu tog udruženja ali je govorila i o svom iskustvu iz života i rada sa osobama sa smetnjama u razvoju. Ovaj podkast smo počeli rečenicom da se o ovoj temi treba govoriti svakodnevno, jer smatramo da je jedna od najvažnijih tema svake zajednice, što nam je u razgovoru Lejla i potvrdila.

U petom podkastu smo razgovarali o umjetnosti, ljubavi, braku, Pazaru, Sarajevu, nekim dobrim idejama, mnogo se smijali, mnogo i pričali a sve to sa Mirzom Redžepagićem i Aidom Redžepagić. Mirza je profesor gitare i jedan od osnivača World Music Fest-a ZEMAN koji se realizuje u Novom Pazaru, a Aida je uspješna fotografkinja.


Nakon njih imamo zanimljivu priču iz Sarajeva, bolje reći iz cijelog svijeta, jer Amar Čamo, koji je porijeklom iz Bosne, obilazi cijeli svijet fićom. Amar nam je pričao o putovanjima, događajima sa putovanja i o ideji da krene avanturu fićom.

Sve podkaste možete naći na našoj Facebook stranici i jutjub kanalu TAKT-a. Otvoreni smo za prijedloge, sugestije, ideje o nekim novim gostima bez ograničenja gdje se gosti nalaze, jer uz goste koje smo sada imali naučili smo da je sve moguće!

Pišite nam i očekujte u petak novi konTAKT i sigurno još jednu zanimljivu priču

NAJČITANIJE

FOTO DANA

Vezani članci

OSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime