28/03/2024
9.9 C
Novi Pazar

SBB fondacija u Srbiji započinje veliku akciju pošumljavanja

IZVOR:Beta

SBB fondacija saopštila je danas da u saradnji sa Društvom za zaštitu i proučavanje ptica Srbije započinje veliku akciju pošumljavanja i pozvala je sve zainteresovane lokalne samouprave u Srbiji, upravljače zaštićenih područja, udruženja gradjana i druga pravna lica koja se bave zaštitom životne sredine, da prijave lokacije za pošumljavanje.

Za akciju pošumljavanja kandidati mogu da prijave lokacije širom Srbije, u gradovima i okolini, na kojima može da se posadi minimum 500, pa do nekoliko hiljada stabala.

Akcija počinje tokom novembra u okviru projekta SBB fondacije “Ne prljaj. Nemaš izgovor”.

“Trenutna pošumljenost naše zemlje je oko 30 odsto, a veliki uspeh u zaštiti životne sredine smatraće se ukoliko do 2030. godine postignemo evropski prosek od oko 40 odsto. Samo udruženi možemo da smanjimo negativne efekte klimatskih promena, obezbedimo čistiji vazduh, sprečimo nestanak ugroženih vrsta i sačuvamo prirodu za buduće generacije. Zato ovog puta tražimo partnere koji imaju znanje i mogućnost da posade veći broj sadnica, koje ćemo mi obezbediti i pomoći im u sadnji”, rekla je direktorka SBB fondacije Jovana Lukić.

Prijave traju do 11. oktobra u 16 časova na sajtu neprljajnemasizgovor.rs.

SBB fondacija će zajedno sa stručnjacima iz Društva za zaštitu i proučavanje ptica Srbije odabrati pobednike konkursa, vrste drveća prema prijavljenoj lokaciji, kao i broj sadnica.

NAJČITANIJE

FOTO DANA

Vezani članci

OSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime