23/04/2024
9.2 C
Novi Pazar

Zukorlićeva stranka podržala Vučića na predsedničkim izborima

IZVOR:Beta

Stranka pravde i pomirenja (SPP) odlučila je da na predstojećim predsedničkim izborima podrži kandidata Aleksandra Vučića za predsednika Srbije, saopšteno je danas iz te partije na čijem čelu je Usame Zukorlić.

U saopštenju dostavljenom medijima navodi se da se nakon opsežne analize 217 delegata izasnilo o predstojećim predsedničkim izborima, te da je Glavni odbor stranke odlučio da poverenje da Vučiću u odnosu na druge kandidate.

“Pored razlika u političkom diskursu izmedju SPP i Srpske napredne stranke (SNS), kao i tačaka oko kojih se naše dve opcije ne slažu, dali smo poverenje Vučiću, jer su preostali kandidati iz redova kvazi-demokratskih režima, koji su u ranijim periodima počinili veliku štetu našem narodu u Sandžaku ili su iz redova ultra-desničara koji negiraju Bošnjake, Sandžak i bosanski jezik”, navodi se u saopštenju.

SPP je navela 13 argumenata za podršku Vučiću, medju kojima su da je on prvi lider države i većinskog naroda nakon Zorana Djindjića koji je želeo da razgovara sa njihovim ranijim predsenikom, muftijom Muamerom Zukorlićem.

Navode i da je Vučić na zahtev Zukorlića “zaustavio torturu i nasilje u vidu policijskog otimanja džamija i slanja žandarmerije, kao i da je zaustavio proces delovanja Beograda ka cepanju Islamske zajednice, čime se SNS obavezala koalicionim sporazumom”.

Medju argumentima se navodi i da je Vučić ispunio dogovor iz njihovog koalicionog sporazuma da auto-put kroz Sandžak prodje trasom preko Pešteri, umesto trasom preko Zlatara, kao i što je podržao inicijativu da se u Skupštini Srbije odvoji molitveni prostor za narodne poslanike muslimanske veroispovesti.

“Muftija Muamer Zukorlić je imao poverenje u Vučića da ga podrži na predsedničkim izborima 2017. godine, kada je imao mnogo manje argumenata. Uvereni smo da će plodovi ove podrške u sledećem mandatu biti još veći za regiju Sandžak i sve narode Srbije”, dodaje se u saopštenju SPP.

NAJČITANIJE

FOTO DANA

Vezani članci

OSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime