19/04/2024
7.2 C
Novi Pazar

Novi Pazar: Građani najavili protest ukoliko skupština usvoji prijedlog

Gradsko vijeće je na sjednici koja je održana 10. novembra predložilo Skupštini Grada Novog Pazara da se imenuje Nemanja Mančić na poziciju direktora gradske toplane, a koji je obavljao upravo direktorsku funkciju kada se u junu iz iste toplane izlio mazut u rijeku Rašku.

Nakon izlivanja mazuta u rijeku Rašku novopazarska policija podnela je Osnovnom javnom tužilaštvu krivične prijave protiv rukovodilaca “Gradske toplane” zbog zagađenja rijeke Raške izazvanog izlivanjem mazuta iz tog javnog preduzeća.

Oni se sumnjiče da su počinili krivično delo zagađenje životne sredine kojim su obuhvaćeni oni koji “kršeći propise o zaštiti, očuvanju i unapređenju životne sredine zagade vazduh, vodu ili zemljište u većoj meri ili na širem prostoru”.

Građani su izrevoltirani tadašnjim izlivanjem mazuta u rijeku organizovali mirni protest na kojem je jedan od uslova bio sankcionisanje odgovornih.

“Ovo smatramo kao bahatost i otvorenu provokaciju gradskog vijeća i izazivanje svih onih koji su izašli na protest zbog izlivanja mazuta u rijeku Rašku”, kazali su građani okupljeni oko inicijative Za zdrav Novi Pazar i dodali da će organizovati novi prptest ukoliko se prijedlog gradskog vijeća usvoji.

“Ukoliko skupština grada Novog Pazara usvoji ovaj prijedlog, bit ćemo primorani da opet zakažemo protest, jer definitivno jedan od zahteva građana nije ispunjen.”

NAJČITANIJE

FOTO DANA

Vezani članci

1 komentar

  1. E Nemanjica Bosnjacima ga koknu sa 35 posto poskupljenjem grejanja. Sad za stan od 70 kvadrata grejanje kosta 1000 eura godisnje. Da bi Nemanjica i SDP pravili sebi mesto u Beogradu….Drugi gradoviodlazu poskupljenje a ova beda tovari svoje gradjane.

OSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime