29/03/2024
21.6 C
Novi Pazar

Izabran direktor Gradske toplane, građani Novog Pazara najavili protest

Skupština Grada Novog Pazara imenovala je danas za vršioca dužnosti direktora Kulturnog centra, umjesto Huseina Memića, Dženana Palamara koji već duži niz godina radi u ovoj instituciji, pored njega produženi mandati su direktorima Vodovoda i kanalizacije kao i direktoru Gradske toplane.
Odbornici SDA Sandžaka pozdravili su odluku o imenovanju Palamara, ali su oni kao i odbornik Stranke pravde i pomirenja Edin Zećirović, kritikovali odluku da se Mančiću i Nedeljkoviću dodele novi mandati navodeći da se odlukom direktno krši Zakon o javnim preduzećima.

Građani Novog Pazara već su tokom sjednice negodovali na društvenim mrežama odluku da se direktoru Gradske toplane produži mandat.

Iz inicijative Za zdrav Novi Pazar najavili su protest jer kako kažu, nije se ispunio jedan od zahtjeva sa protesta koji je bio nakon izlivanja mazuta u rijeku Rašku.

“Jedan od zahtjeva građana Novog Pazara bio je sankcionisanje odgovornih za ispuštanje mazuta u rijeku Rašku, a ne nagrađivanje istih, što se ovim potezom Skupštine našeg grada desilo. Građani nisu zadovoljni ovom odlukom i organizovat ćemo uskoro protest na koji će biti pozvani svi građani koji žele odgovorno ponašanje prema našem gradu, rijekama i životnoj sredini uopšte”, kazali su iz ove inicijative.

Podsjećamo, građani Novog Pazara izašli su na protest odmah nakon što se danima izlivao mazut u rijeku Rašku i iznijeli zahtjeve među kojima je bio i zahtjev za sankcionisanje odgovornih za taj čin, reagovala je policija i ostali organi, međutim epilog ovog čina je javnosti još uvijek nepoznat.

NAJČITANIJE

FOTO DANA

Vezani članci

OSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime