28/11/2023
2.9 C
Novi Pazar

Izložba fotografija MI Irfana Ličine prvi put u Novom Pazaru

Iako su fotografije Novog Pazara i mještana ovog grada obišle svijet i pokupile veliki broj nagrada, autor istih, Irfan Ličina, prvi put ih u subotu izlaže upravo u ovom gradu.

Irfan Ličina, mladi fotograf iz Novog Pazara prvi put će u subotu, 3. decembra, svoje fotografije izložiti upravo u svom rodnom gradu.

Svoja najranija fotografska interesovanja posvetio je najprije portretnoj fotografiji i skejt fotografiji da bi kasnije otkrio veliku strast prema urbanim temama: dokumentarnoj i street fotografiji. Do sada je realizovao dve samostane izložbe: Nova stvarnost Galerija ARTGET KC Beograd 2016, MI Caffe Galerija Malabar Novi Beograd 2018. godine.

Učestvovao je na preko  40 kolektivnih izložbi u zemlji i inostranstvu, učesnik brojnih masterclass radionica.

Irfan Ličina

Dobitnik je više nagrada iz oblasti fotografije: Nagrada za najbolju fotografiju Canonovog konkursa za Srbiju Beograd 2013:  Nagrada za najbolju fotografiju po oceni publike magazina Refoto Beograd 2014: Finalist festivala Fotografija godine BiH 2015 Sarajevo 2015: Dobitnik prve nagrade u kategoriji ” mobilphone photograpy ” Balkan Photo Festivala Sarajevo 2017: Nagrada za najbolju fotografiju u kategoriji ” life photography ” Press Photo Serbia 2017 Beograd 2017. Finalist Street Photography Awards Lens Culture Magazine San Francisco 2017: Finalist National Geographic Srbija konkursa Beograd 2020 a 2021 Istorijski Muzej Srbije u Beogradu uvrstio je njegovu fotografiju u stalnu postavku ovog muzeja.

Foto: Irfan Ličina

Radio je kao fotoreporter za mnoge poznate svjetske medije, danas radi za portal nova.rs, BBC na Srpskom jeziku kao i za jednu od tri najveće novinske agencije na svetu Agence France Press.

Njegove fotografije su objavljivane u svim većim dnevnim listovima i nedeljnicima u Srbiji i regionu te svetski poznatim medijima kao što su National Geographic, The Guardian, BBC, L’Est Républicain, Baztab News Arabia, TRT World, DW.

Izložba fotografija sačinjena od 25 odabranih fotografija iz serije ” MI ” nastala je kao produkt dugogodišnjeg rada, a govori o Novom Pazaru, životu i ljudima u njemu. Izložba je 2018. godine najpre izlagana u Caffe Galeriji ” Malabar ” na Novom Beogradu, a nakon 4 godine  sa izmijenjenim fotografijama biće predstavljena ljubiteljima fotografije i umetnosti uopšte u Novom Pazaru.

Sve fotografije su urađene u crno beloj tehnici, a na izložbi će biti predstavljen 21 rad formata 29.7 x 42.0 i četiri fotografije velikog formata.

Izložba će biti u Alternativnom Kulturnom Centru ” Vrt 369 ” koji se nalazi u mestu Vojniće u blizini manastira Đurđevi Stupovi, a otvaranje je zakazano za 15 sati.

NAJČITANIJE

FOTO DANA

Vezani članci

OSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime