25/04/2024
9.7 C
Novi Pazar

Mještani Mura uputili zahtjeve – na ovim deonicama izgubljeno je 11 života

Mještani Mura u Novom Pazaru uputili su zahtjeve nadležnim institucijama za pitanja bezbjednosti u saoraćaju prije protesta koji će se održati 17. 12. u 12:30 sati, u ovom naselju.

Mještani Mura uputili su Zahtjev nadležnim institucijama za bezbjednost u saobraćaju ali i državnom vrhu u kojem su naveli osnovne tačke kako bi se spriječila dalja stradanja u ovom, ali i drugim dijelovima ovog grada.

Zahtjevi kao što su obavezna signalizacija koja podrazumijeva saobraćajne znakove, semafore, ali i saobraćajne kamere kao obezbjeđivanje trotoara kako bi djeca mogla bezbjedno ići u školu, samo su neki od zahtjeva koji su stigli na adresu Saobraćajne policije, JP Putevi Srbije, Bezbjednost drumskog saobraćaja, AD Put – Novi Pazar. Ovi zahtjevi stigli su i na adresu predsjednika države kao i na adresu premijerke, ali i Grada Novog Pazara.

Mještani ističu kako nisu samo djeca i ostali u Muru ugroženi, ugroženi su mještani naselja Teferič kod Šutenovca, Selakovca i sela Bajevica i Lukara gdje je, kako navode, u poslednje četiri godine izgubilo život 11 osoba, od čega četiri mladića čije je porodice predsjednik Republike Srbije lično obišao.

Na kraju zahtjeva, podsjećaju da je potrebno sačuvati živote mladih i pružiti im bezbjednost i sigurnost koju zaslužuje svaki građanin podjednako, ukoliko želimo budućnost države.

Podsjećamo, mještani naselja Mur zakazali su protest za subotu, 17. 12. u 12:30 sati a održat će se upravo u ovom naselju.

NAJČITANIJE

FOTO DANA

Vezani članci

OSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime