25/04/2024
7.1 C
Novi Pazar

Od danas prijava ugostitelja iz Srbije za šemu vaučera

Ugostitelji iz Srbije, koji žele da budu domaćini turistima koji imaju vaučere za subvencionisani smeštaj, od danas mogu da se prijave za realizaciju šeme dodele vaučera, objavilo je Ministarstvo turizma i omladine.

IZVOR:Beta

Postupak prijave ugostitelja, rezervacije i podnošenja zahteva za refundaciju sprovodi se preko Centralnog informacionog sistema (CIS) u oblasti ugostiteljstva i turizma (E-Turista), navedeno je na sajtu ministarstva.

Kako je precizirano, prijavu za učešće u realizaciji šeme dodele vaučera korisnicima, ministarstvu, sa svog glavnog korisničkog naloga, ugostitelji podnose apliciranjem kroz sistem E-turista, a mogu se prijavljivati tokom čitavog perioda trajanja akcije šeme dodele vaučera.

Vaučeri se mogu koristiti u trajanju od najmanje pet noćenja izvan grada, opštine, odnosno mesta prebivališta, kao i mesta studiranja korisnika vaučera.

Podseća se da vrednost vaučera iznosi 5.000 dinara i predstavlja maksimalan iznos sredstava koja korisnik može jednom u toku kalendarske godine koristiti pri subvencionisanom korišćenju usluga smeštaja u ugostiteljskim objektima, bez obzira kolika je vrednost izvršene usluge smeštaja.

Vaučeri mogu da se iskoriste najkasnije do 20. novembra 2023. godine, a uslovi za njihovo dobijanje su nepromenjeni u odnosu na ranije godine.

Pravo na vaučere imaju penzioneri, nezaposleni, korisnici posebne naknade, prava na negu drugog lica, radno angažovana lica čija primanja ne prelaze 70.000 dinara, ratni vojni invalidi, nosioci poljoprivrednog gazdinstva i studenti.

Sve dodatne informacije u vezi sa prijavom i načinom realizacije šeme dodele vaučera zainteresovani mogu dobiti na internet stranici Ministarstva turizma i omladine (www.mto.gov.rs).

NAJČITANIJE

FOTO DANA

Vezani članci

OSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime