20/04/2024
2.3 C
Novi Pazar

Novi Pazar: Za sredjivanje tribine Gradskog stadiona 14,5 miliona dinara

Grad Novi Pazar izdvojiće više od 14,5 miliona dinara, odnosno, oko 120.000 evra, za saniranje tribine Gradskog stadiona, a taj posao poveren je kompaniji "Delić izgradnja", objavio je danas radio Sto plus.

IZVOR:Beta

Ta firma, koja je izvodila i radove na uredjenju obale reke Raške u centru grada, jedina se prijavila na treći tender lokalne samouprave za izbor kompanije koja će rekonstruisati, najviše, istočnu tribinu sportskog objekta koji odnedavno nosi naziv “Džaizkoin arena”.

Projektom je predviđeno kompletno “obijanje” preko 930 kvadrata betonske obloge na istočnoj tribini, armiranje i potom betoniranje, kao i malterisanje i popunjavanje rupa u betonskim nosačima greda.

Planirana je i kompletna hidroizolacija istočne i severne tribine kako bi se sprečio prodor vode u prostorije ispod tribina, kao i na četiri poslednja reda zapadne tribine.

“Delić izgradnji”, na drugom tenderu, poveren je i posao uređenja toaleta sa tuš kabinama, umivaonicima i pratećom opremom ispod istočne tribine, vredan preko 2,9 miliona dinara (oko 25.000 evra).

Rekonstrukcija Gradskog stadiona obavljena je 2011. godine kada je u poslu vrednom preko milion i po evra, u potpunosti izgrađena zapadna tribina.

Centar za istraživačko novinarstvo Srbije (CINS) tada je pisao da je lokalna samouprava tender sprovela nezakonito i da je ugovor dodeljen kompaniji koja nije ispunjavala uslove.

Novi Pazar se poslednjih meseci pominje kao jedan od gradova gde je planirana izgradnja potpuno novog fudbalskog stadiona.

Novi sportski objekat trebalo bi da bude izgrađen u Novopazarskoj Banji, a prema rečima bivšeg ministra građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislava Momirovića, ukupna vrednost radova je 19,2 miliona evra.

NAJČITANIJE

FOTO DANA

Vezani članci

OSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime