19/04/2024
10.6 C
Novi Pazar

Od danas informacija o kvalitetu vazduha na sajtu takt.info

Na prijelog grupe građana koja je okupljena oko ideje „Za zdrav Novi Pazar“ uvrstili smo tabelu na naš sajt sa stalno ažuriranim informacijama o zagađenju vazduha u Novom Pazaru.

Naime, grupa građana „Za zdrav Novi Pazar“ uputila je pismo medijima u kojem su izrazili zabrinutost povodom velikog zagađenja vazduha ali i nedovoljne informisanosti građana Novog Pazara o istom i dali više prijedloga kojim možemo zajedno, kako oni kažu, učiniti Novi Pazar zdravijim.

„Jasno je da dobar deo građanstva nije upoznat sa štetnošću takvog zagađenja, kao ni sa time šta oni mogu učiniti da doprinesu da se ono ublaži ili svede na minimum.

Pišemo vama vođeni idejom “Za zdrav Novi Pazar” jer vjerujemo da Vaš rad i rad Vašeg medija može pomoći toj ideji i zajednici u kojoj živimo“, stoji u pismu.

Tabela koja od danas stoji na našem sajtu prikazivat će stepen kvaliteta vazduha u realnom vremenu, uz preporuke o ponašanju za datu situaciju. Dovoljno je da uđete na sajt, preko kompjutera ili putem mobilnog uređaja i na upit odobrite pristup lokaciji dok se koristi sajt.

Za ustupanje ove tabele zahvaljujemo organizaciji xEco, njihovom neumornom timu.

Svi zainteresovani, kolege novinari, predstavnici medija, mogu nam se obratiti i mi ćemo im rado pomoći da istu tabelu imaju i na svom sajtu, kako bi što više naših sugrađana znalo realno stanje.

NAJČITANIJE

FOTO DANA

Vezani članci

OSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime