28/03/2024
10.7 C
Novi Pazar

Novi Pazar: Nabujale rijeke, još uvijek se traga za dvije osobe (VIDEO)

Uslijed obilnih padavina u Novom Pazaru nabujale rijeke u svim dijelovima ovog grada, mještani vidno uzrujani, pomoć nadležnih u prvim satima manjka.

Naselja u Novom Pazaru koja su u blizini rijeka danas su ugrožena uslijed velikih padavina. Trenutno najugroženija tačka u ovom gradu je u naselju gdje se nalazi rijeka Trnavica, u koju su se, kako se navodi, utopila dva lica.


Nakon što je rečeno da novopazarska policija i pripadnici Sektora za vanredne situacije tragaju za dvije osobe koje su ušle u rijeku kako bi spasile maloljetno lice. Na licu mjesta nam je rečeno da iste dvije osobe nisu izašle iz rijeke, a da je maloljetno lice spašeno i odvezeno u bolnicu. Još uvijek očekujemo zvanične potvrde.

Mještani tvrde da su pozivali nadležne i nekoliko puta, međutim, pomoć nije stizala.
Vodu koja je ulazila u kuće cijelo jutro, mještani su pokušavali zaustaviti postavljanjem barijera od zemlje koju su vadili iz svojih avlija, jer nisu imali dodatnu opremu za vanredne situacije od nadležnih kao ni pijesak. Nakon više od sahat vremena, nadležni su doneli pijesak.

Podsjećamo, nakon svake veće padavine u Novom Pazaru, na kritičnim mjestima gdje su rijeke bez korita, dešavaju se poplave, kuće u blizini rijeka bivaju oštećene.

Situacija je alarmantna i u Tutinu, gde su se izlile rijeke Vidrenjak kao i Lukavički potok, ali i u Sjenici, gdje je poplavljeno više objekata.

NAJČITANIJE

FOTO DANA

Vezani članci

OSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime