29/11/2023
3.7 C
Novi Pazar

Zbog krađe drveta u Francuskoj španskom preduzetniku dve godine zatvora, uslovno

Francuski sud osudio je danas na dve godine zatvora, uslovno, jednog španskog preduzetnika koji je nezakonito posekao i odneo stotine stabala drveća, uključujući stoletne hrastove na jugozapadu Francuske.

IZVOR:Beta

Preduzetnik Manuel Bautista je prvostepeno bio osuđen na 18 meseci zatvora, od kojih devet uslovno, zbog krađe uz oštećenje i uništavanje drveća.

Apelacioni sud u Tuluzu odbio je prekvalifikaciju optužbi i puštanje na slobodu koje je tražila odbrana, ali je Bautistu oslobodio novčane kazne od 40.000 evra. Takođe je smanjio kaznu njegovom preduzeću “Eksplotasions Forestals Bautista” (Explotacions Forestals Bautista) na 80.000 evra, a bila je 100.000 evra po prvostepenoj presudi.

U novembru 2020. i februaru 2021. godine, oko stotinu stogodišnjih hrastova i više od 300 stabala jele ili smrče je ilegalno posečeno u dve opštine u Ariježu i odneto u Španiju.

Preduzeće Bautiste, sa sedištem u Leridi, u Kataloniji, nađeno je zahvaljujući sistemu geolokacije jednog od kamiona.

Preduzetnik je tvrdio da nije od svojih zaposlenih ili podizvođača tražio seču baš tog drveća.

Njegov advokati je najavio žalbu Kasacionom sudu i rekao da ima utisak da je slučaj njegovoog klijenta ima “značaj simbola svih slučajeva krađe drveća u Francuskoj, bii rasvetljeni ili ne”.

NAJČITANIJE

FOTO DANA

Vezani članci

OSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime