13 C
Novi Pazar
10/06/2023

U Francuskoj sve brojniji kuvari sa receptima za pse

U Francuskoj su sve brojnije knjige recepata za pse u kojima se nude poslastice kao što su torte i kolači, ili primamljiva jela na bazi svežih proizvoda, preneo je pariski list Liberasjon (Liberation).

IZVOR:Beta

U tim kuvarima, čiji su autori često veterirani ili bivši kuvari, nude se i vegetarijanska jela, kolači od mesa, užine, i to sa simpatičnim nazivima “kuca-keksić” ili “smeškica poslastica”.

Nude se i uravnotežene porcije u kojima nema začina ili sastojaka koji nisu preporučivi za pse, kao što su beli luk, praziluk i čokolada.

List koji je preneo najnoviju knjigu recepata “Za pseća usta” (Babines Canines) postavlja pitanje da li je to “novi modni delirijum namenjen vlasnicima koji preteruju sa negom svojih razmaženih ljubimaca” ili je u pitanju sumnjičavost prema industrijskim kroketima i hrani za pse.

Takve knjige recepata za mačke i pse su sve brojnije u knjižarama u odeljku “umetnost življenja”. Autori često pravdaju svoje knjige da je ljubimcima kao i ljudima potrebna uravnotežena hrana i da je zbog toga domaće napravljena hrana i najbolja.

NAJČITANIJE

FOTO DANA

Vezani članci

OSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime