13 C
Novi Pazar
10/06/2023

Tri humanitarne organizacije u Novom Pazaru dnevno podele oko 600 iftara

Tri humanitarne organizacije iz Novog Pazara, Svetionik, Otvorena ruka i Put sredine, dnevno podele oko 600 iftara građanima slabijeg materijalnog stanja.

IZVOR:Infolid

Njihovi volonteri svakoga dana pakuju obroke koji se spremaju u tri restorana u gradu, a zatim ih dele svojim sugrađanima.

Amina Saračević iz “Svetionika” kaže da ova organizacija svakoga dana podeli oko 400 iftara.

“U paketu koji građani dobijaju nalazi se čorba, predjelo, glavno jelo, somun, dezert, sok i voće.Pomažu nam naši volonteri, bude ih oko 40, oni pakuju iftare i dele ih našim sugrađanima”, kazala je ona.

Otvorena ruka” podeli oko 100 iftara koje doniraju muslimani i pravoslavci.

“Naši volonteri hranu nose širom Novog Pazara i okolnim selima. Hvala našim donatorima koji pomažu ovu akciju i žele da budu anonimni. Među donatorima su i pravoslavci i to je nešto što je mnogo lepo. Novi Pazar pokazuje svoje veliko srce, naša darežljivost ide daleko. Mislim da je to upravo ono što čuva i štiti Novi Pazar”, kazao je Edin Kolašinac iz “Otvorene ruke”.

Put sredine” ovih dana deli po 100 iftara, ali očekuju da će taj broj biti znatno veći. Oni procenjuju da će tokom meseca podeliti više hiljada iftara.

“I ove godine smo organizovali ovu akciju čiji je cilj da bar tokom ramazana ne bude gladnih. Pomažu nam brojni donatori i volonteri”, kazao je Haris Hudović.

Ova organizacija svakoga dana u centru Novog Pazara besplatno deli i ramazanske somune.

NAJČITANIJE

FOTO DANA

Vezani članci

OSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime