17/06/2024
29.4 C
Novi Pazar

Ljajić: Nisam zadovoljan rezultatima u Tutinu i Sjenici

Predsednik Socijaldemokratske partije Srbije (SDPS) Rasim Ljajić rekao je danas da nije zadovoljan rezultatima lokalnih izbora u Sjenici i Tutinu, navodeći da "Tutin nema vodu, ali ima istu vlast koja traje 30 godina".

Ljajić je o formiranju vlasti u tim opštinama, kazao da su pregovori već počeli i da odbori SDPS imaju potpunu autonomiju u odabiru budućih partnera.

“Što se mene tiče ja sam dao sve što sam mogao za opštine u Sandžaku. Zauzvrat dobio sam nezahvalnost, a često i mržnju, bar od polovine biračkog tela”, rekao je on.

Upitan zašto se nije vratio u Vladu Srbije izjavio je da se ne može vratiti na poziciju koja je po političkoj težini manja od one koju je obavljao.

U Tutinu je najviše mandata 18 osvojila Stranka demokratske akcije Sandžaka, a po šest Stranka pravde i pomirenja (SPP) i koalicija Sandžačke demokratske partije i SNS.

U Sjenici su po devet mandata osvojile SPP i SDA Sandžaka, dok su po šest odborničkih mesta osvojile Sandžačka demokratska partija i Srpska napredna stranka, koje u toj opštini nisu formirale koaliciju.

NAJČITANIJE

FOTO DANA

Vezani članci

OSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime