19/09/2024
13.2 C
Novi Pazar

OJT: Saslušane stranke i svedoci u slučaju napada na Aličkovića

Tri osobe osumnjičene za napad na direktora humanitarne organizacije "Svetionik" Mirzu Aličkovića i članove njegove porodice saslušani su pred Osnovnim javnim tužilaštvom u Novom Pazaru, saopštilo je danas to tužilaštvo.

Iz Tužilaštva su naveli da su izjave o tom događaju dali i oštećeni, kao i pojedini svedoci, a da su nakon toga pozivi upućeni i ostalim svedocima.

Tužilaštvo podseća da su tri osobe osumnjičene da su kao saizvršioci izvršili krivično delo nasilničko ponašanje.

“O daljem postupanju u predmetu javnost će biti blagovremeno obaveštena”, kaže se u saopštenju.

Aličković je ranije za radio Sto plus kazao da je do verbalnog sukoba, a potom i fizičkog nasrtaja na njega, suprugu i rođake, došlo zbog “bezazlenog nesporazuma u saobraćaju”.

“Najveći mi je šok što su deca i žena pod traumom. Najmanji bi problem bila svađa, ali to konstantno nasrtanje i nasilničko ponašanje ničim nije bilo izazvano do te mere da se tako ponašaju. Kao da je bilo neko ubistvo, pa da se svete. Ovako, desio se obični saobraćajni nesporazum, a oni brutalno nasrću na ženu sa četvoro dece i majkom, nose metalne palice”, rekao je Aličković.

On je potvrdio da je, u pratnji advokata, podneo krivične prijave protiv napadača, navodeći da je to uradio iz bojazni da “ne prođu nekažnjeni ili sa malom kaznom”.

NAJČITANIJE

FOTO DANA

Vezani članci

OSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime