13/07/2024
33.9 C
Novi Pazar

Uslovi korištenja

Uslovi korištenja

Hvala što ste posetili sajt taktinfo.rs, internet portal medija TAKT.

Korištenjem bilo kog dijela portala taktinfo.rs (u nastavku samo TAKT), portala udruženja građana “TAKT.INFO” (u nastavku samo TAKT.INFO)  automatski prihvatate sve aktuelne uslove korištenja navedena u ovom tekstu i smatra se da ste upoznati sa najnovijim uslovima. 

TAKT.INFO zadržava pravo da bez najave promjeni ili modifikuje uslove. 

Smatra se da su korisnici TAKT portala u svakom trenutku upoznati sa uslovima korištenja i da su ih razumjeli u cijelosti. 

Ni jedan dio portala TAKT ne smije se koristiti u nezakonite svrhe, niti za promovisanje istih. 

TAKTINFO.rs Portal     

TAKT.INFO posjetiteljima u dobroj namjeri obezbjeđuje korišćenje sadržaja TAKT portala. Svi posjetitelji imaju pravo da besplatno koriste sadržaje, ukoliko ne krše uslove korištenja. 

TAKT portal se sastoji od vlastitih sadržaja, sadržaja partnera i oglašivača, sadržaja kreiranih od strane posjetitelja i linkova na spoljne stranice. 

TAKT portal linkove objavljuje u dobroj namjeri i ne može se smatrati odgovornim za sadržaje izvan portala. 

TAKT portal  sadržaje objavljuje u dobroj namjeri. Sve sadržaje  koristite na vlastitu odgovornost i TAKT.INFO se ne može smatrati odgovornim za bilo kakvu štetu nastalu korištenjem. 

 Pristup TAKT portalu i svim njegovim sadržajima dozvoljen je osobama bilo kog uzrasta. 

AUTORSKA PRAVA     

TAKT.INFO polaže autorska prava na sve vlastite sadržaje (tekstualne, vizuelne i audio materijale, baze podataka, vizuelizacije baza podataka, baze dokumenata i elektronske prikaze dokumenata i programerski kod). 

Preuzimanje izvornih tekstova na TAKT portalu je slobodno, uz obavezno navođenje izvora i linkovanje ka prenetom tekstu, objavljeni link ka tekstu ne sme da sadrži “nofollow”.

Izvornim tekstovima se smatraju tekstovi u kojima je kao izvor naveden TAKT. Tekstovi u kojima je eksplicitno naveden drugi izvor ne spadaju u izvorni sadržaj.

Preuzimanje fotografija i ilustracija je dozvoljeno samo uz izričito odobrenje autora.

Neovlašćeno korištenje neizvornog dijela TAKT portala bez dozvole vlasnika autorskih prava ( partneri, saradnici, korisnici, fotografi…) smatra se kršenjem autorskih prava i podložno je tužbi. 

Ukoliko smatrate da je TAKT portal povrijedio Vaša autorska prava, slučaj će biti razmotren u razumnom roku, a sporni sadržaji biće uklonjeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. 

SLANJE FOTOGRAFIJA     

TAKT portal  omogućava svojim posjetiteljima  da pošalju svoje fotografije koje će konkurisati za postavljanje na web-sajtu i društvenim mrežama TAKT portala. Ne objavljujemo sve fotografije koje posjetitelji pošalju već samo one koje redakcija odabere. Zbog velikog broja fotografija koje svakodnevno dobijamo kao i zbog različitog kvaliteta i aktuelnosti, zadržavamo pravo neobjavljivanja fotografija bez bilo kakvog dodatnog objašnjenja razloga neobjavljivanja.  

Autori čije fotografije budu objavljene biće potpisani onako kako su poslali u formi za slanje ali neće biti obavješteni o postavljanju njihovih fotografija. 

Zbog nemogućnosti provjere autentičnosti autora fotografije, TAKT portal kao ni TAKT.INFO ne može odgovarati za vjerodostojnost autora fotografije kao ni zbog eventualnog bilo kakvog kršenja autorskih prava na fotografije. Sva odgovornost za fotografije pripada isključivo autorima fotografije ili onima koji su je poslali. Fotografije postavljamo sa dobrom namjerom i sa pretpostavkom da su oni koji fotografije šalju i stvarni autori. 

U slučaju da primjetite fotografiju za koju znate da je zaštićena autorskim pravom ili da je autor fotografije pogrešno potpisan, molimo vas da nam se javite na adresu redakcija@taktinfo.rs kako bi preduzeli neophodne korake u ispravljanju greške. 

TAKT.INFO i TAKT portal ne postaje vlasnik objavljenih fotografija, ali zadržava pravo korištenja fotografija u svojim ostalim programima. 

KORISNIČKA PRAVILA  

TAKT portal gaji dijalog i obazrivu, konstruktivnu diskusiju.  

Cijenimo žustru debatu i razumijemo da ljudi često imaju čvrsta ubjeđenja o temama o kojima se vodi debata na portalu, ali molimo vas da ukažete poštovanje prema stavovima i uvjerenjima drugih korisnika. Učtivim i civiliziranim ponašanjem omogućavate da tema ostane fokus debate te da naše stranice budu mjestom inteligentne diskusije. 

Sledeći komentari neće biti tolerisani: 

 1. Lični napadi na druge. 
 2. Komentari koji sadrže psovke, lične uvrede ili pogrdne riječi. 
 3. Ako objavite komentar koji nije relevantan u odnosu na temu o kojoj se vodi diskusija. 
 4. Rasistički  komentari. 
 5. Komentari koji podstiču druge da počine krivična djela. 
 6. Sadržaj od druge osobe za koji niste dobili autorska prava. 
 7. KOMENTARI VELIKIM SLOVIMA! Po internetskom bontonu, pisanje velikim slovima smatra se vikanjem. 
 8. Reklama i promocija roba i usluga, ili objave web-adresa. 
 9. Komentari sa lažnog profila. 
 10. Neprimerena korisnička imena. 
 11. Lične informacije. Nije prihvatljivo objavljivati svoje ili tuđe podatke, uključujući adresu, poslodavca, telefonski broj, e-mail adresu, itd. 
 12. Klevetničke komentare koji mogu ugroziti ugled organizacije ili pojedinca. 
 13. Nećemo ispravljati pravopis i gramatiku prilikom objavljivanja komentara na blogovima. Međutim, imamo pravo ispravljati pravopis i gramatiku kada na drugom mjestu, na portalu objavljujemo komentare. 
 14. Zbog količine pristiglih komentara, ne možemo nadzirati pojedinačne odluke moderatora niti izmijeniti komentare nakon objave. 

Komentarisanjem prihvatate da svojevoljno dostavljate komentare i jedini snosite direktnu ili indirektnu odgovornost za njih. Dajete nam dozvolu da koristimo, ponovo koristimo, brišemo ili objavljujemo bilo koje komentare bez najave.

TAKT priznaje nadležnost Saveta za štampu. Ako smatrate da neki sadržaj objavljen na sajtu nije u skladu sa Kodeksom novinara,  žalbu možete podnijeti ovdje.

NAJČITANIJE

FOTO DANA