18/10/2024
10.3 C
Novi Pazar

Zećirović: Nadam se da će tužilaštvo reagovati na podatke Istinomera

Odbornik Građanskog pokreta Sandžaka (GPS) Edin Zećirović nada se da će institucije, a pre svih nadležno tužilaštvo, proveriti podatke portala Istinomer o velikom broju upisanih birača na više adresa u Novom Pazaru.

Prema ovim podacima brojne ulice u ovom gradu imaju broj nula, na kojima je upisan različit broj birača, što je poslednjih dana izazvalo brojne polemike i sumnju građana na društvenim mrežama.

Zećirović je na konferenciji za novinare rekao da je ta grupa građana i ranije naglašavala takve pojave, ali da nije imala mogućnost uvida u birački spisak, zato što je to “zatvoren lanac“.

“Režim je skrojio jednu metodologiju u koju se uzda, a iz toga proističe ona sigurnost bivšeg ministra Rasima Ljajića i aktuelnog predsednika Aleksandra Vučića, kada se busaju u prsa i govore da su ovo najčistiji izbori“, rekao je Zećirović.

On smatra da su oni vešto preko službi i institucija pripremili takav “izborni ineženjering“, upisivanjem fiktivinih adresa fantomskim biračima.

“Ovo u najvećoj meri pokazuje ogoljenost tih politika i jedan ćorsokak u koje su one stigle. Ona leđa koja sam ja okretao na konstitutivnoj sednici su u stvari građani okrenuli ovoj vladujući oligarhiji“, kaže Zećirović.

On je dodao da bi vlast trebala da raspusti sve organe, da vrati lokalnu samoupravu u ovom gradu u normalne tokove i da omogući njegovim žiteljima da se normalno i bez straha i pritiska izjasne na novim izborima.

Zećirović je zajedno sa članovima udruženja na čijem je čelu predao žalbu Višem sudu, povodom, kako je rekao, nezakonitog postupanja pri odlučivanju na konstituvnoj sednici Skupštine grada.

On je pojasnio da će se pojavljivati na svim skupštinskim sednicama dok to “bude imalo smisla“.

“Znamo da, ako se ne pojavljujemo, vladajuća garnitura, nekada u sprezi sa nekim akterima koji su malo opozicija, malo nešto drugo, vrše razne radnje u okviru kojih pokušavaju da nađu mehanizam da legalizuju ovo izbornu krađu“, tvrdi Zećirović.

On je napomenuo da opozicione partije u Novom Pazaru nemaju iste ciljeve. “Koordinacija je prestala onog momenta kad smo videli da pojedini akteri tog opozicionog bloka dobijaju instrukcije sa nekih adresa, gde jednostavno u pola sata promene neke svoje odluke“, zaključio je Zećirović.

NAJČITANIJE

FOTO DANA

Vezani članci

OSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime