02/07/2024
18.1 C
Novi Pazar

Studenti Departmana pravnih nauka traže smenu rektorke

Studenti Departmana za pravne nauke Državnog univerziteta u Novom Pazaru (DUNP) zatražili su danas od Ministarstva prosvete smenu rektorke Zane Dolićanin, kao i pomoć pri akreditaciji njihovog ali i drugih departmana na ovoj visokoobrazovnoj ustanovi.

Oni su u otvorenom pismu ministarki Slavici Đukić Dejanović, naveli da se “uprkos obećanju da će se raditi na akreditaciji departmana, još uvek nije ništa desilo, te da je u poslednjih godinu dana Univerzitet napustio veliki broj kvalitetnih nastavnika”.

“Departman za prave nauke, ali i drugi departmani, izgubili su akreditaciju zbog nedostatka profesora, a sve to je rezultat katastrofalne kadrovske politike koju vodi rektorka Zana Dolićanin. Ona ima najveća ovlašćenja i treba da snosi najveću odgovornost za stanje na Univerzitetu”, naveli su studenti u pismu.

Podsetili su da su akreditaciju na tom Univerzitetu izgubili Departmani za pravne i ekonomske nauke, kao i studijski program Srpska književnost i jezik na filološkom Departmanu.

Studenti su izrazili očekivanje da će se situacija rešiti, te da će se deci iz Novog Pazara ali i drugih gradova u regionu omogućiti da stiču znanje na ovom Univerzitetu.

Studenti ovog departmana su ranije podržali profesore i saradnike kao i članove sindikata “Nezavisnost“.

NAJČITANIJE

FOTO DANA

Vezani članci

OSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime