02/07/2024
18.1 C
Novi Pazar

DUNP ne sumnja u svoj opstanak

Državni univerzitet u Novom Pazaru (DUNP) saopštio je danas da su proizvoljne spekulacije o njegovom gašenju.

Rektorski kolegijum je naglasio da “prisustvo i opstanak” te visokoškolske ustanove niko ne dovodi u pitanje, da neće ugasiti ni jedan studijski program i da će nastojati da akredituje i prava, ekonomiju i srpsku književnost i jezik.

Na društvenim mrežama u Novom Pazaru sve su češće optužbe na račun rektorke Zane Dolićanin za “gubitak akreditacija više departmana kao rezultat njene katastrofalne kadrovske politike”.

“DUNP će upisivati studente isključivo na akreditovane studijske programe osnovnih, integrisanih i strukovnih studija. Akreditaciju u ovom momentu imaju studijski programi: vaspitač u predškolskim ustanovama, engleski jezik i književnost, matematika, hemija i biologija, kao i softvresko inženjerstvo, arhitektura i građevinarstvo. Takođe, akreditovani su studijski programi: farmacija, rehabilitacija, sport i fizičko vaspitanje i zdravstvena nega. Akreditacija studijskog programa psihologija je u završnoj fazi i očekuje se da će proces biti pozitivno završen”, navodi se u saopštenju.

Kolegijum je naveo i da su ponovo raspisani svi konkursi za nastavnike koji nedostaju, “tako da od realizacije tih konkursa i angažovanja nastavnika na pripremi dokumentacije” zavisi i akreditacija departmana.

Neki profesori tvrde da se protiv njih vodi hajka na DUNP, da su neki od njih već dali otkaze.

Predstavnici sindikata tvrde da su otvoreni konkursi za nastavne programe već angažovanih predavača, a ne i za one koji stvarno nedostaju.

NAJČITANIJE

FOTO DANA

Vezani članci

OSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime