30/06/2024
17.6 C
Novi Pazar

“Pazarska plaža” do sada koštala preko 600.000 evra, raspisan tender za 4. fazu

Javno preduzeće za uređivanje građevinskog zemljišta Novi Pazar raspisalo je danas tender za izbor izvođača radova na 4. fazi uređenja sportsko-rekreativnog kompleksa “Vitkoviće”, odnosno, “Pazarske plaže” na jezeru Gazivode, saznaje radio Sto plus.

Tenderom je predviđeno čišćenje terena i gradilišta, dovoz rečnog peskovito-šljunkovitog materijala za gornji sloj plaže, plodne zemlje i treseta za 35 sadnica šljive, javora i lipe, kao i izradu nasipa.

Projektom je predviđeno postavljanje terena za basket i ograde oko njega, 26 parkovskih klupa, 12 stolova, rekvizita za dečije igralište, poput ljuljaške, klackalice, ringišpila, ali i devet fitnes sprava.

Od izvođača radova se zahteva izrada pet drvevnih letnjikovaca površine 12 kvadrata, dve osmatračnice za spasioce, kao i šest kabina za presvlačenje.

Planirana je nabavka 60 kvadrata plastičnih blokova za formiranje dokova.

Tender je otvoren do 12. jula, a rok za izvođenje radova je 30 dana.

Sredstva za ovu fazu radova, u iznosu od 25 miliona dinara, obezbedilo je Ministarstvo turizma i omladine, a dodeljena su Javnom preduzeću za uređivanje građevinskog zemljišta na konkursu za dodelu subvencija za razvoj turizma.

“Projekat predviđa infrastrukturna ulaganja u kompleks ‘Vitkoviće’, koji je jedan od velikih turističkih potencijala ribarićkog kraja”, poručio je ministar Husein Memić.

Uređenje obale jezera Gazivode, na potesu Vitkoviće, počelo je pre četiri godine, a do sada su sprovedene tri faze ukupne vrednosti veće od 71,4 miliona dinara, odnosno, oko 610.000 evra.

Sve radove izvodila je kompanija “Ukras”.

Prva faza bila je vredna 23,7 miliona dinaradruga 21,8 miliona dinara, a treća 25,9 miliona dinara sa porezom na dodatu vrednost.

Grad kupuje šljunak i kamen za plažu

Grad Novi Pazar raspisao je dodatni tender za nabavku 1.000 kubika separatnog šljunka frakcije 31,5 milimetara i 100 kubika lomljenog kamena okvirnih dimenzija 30 do 40 centimetara namenjenih uređenju “Pazarske plaže”.

Od ponuđača se traži nabavka i transport materijala do Vitkovića.

NAJČITANIJE

FOTO DANA

Vezani članci

OSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime