02/07/2024
18.1 C
Novi Pazar

Ljajić: Rasvetljena sva teža krivična dela, stabilan javni red i mir

Načelnik Policijske uprave u Novom Pazaru Nermin Ljajić ocenio je danas da je u prethodnih godinu dana očuvan stabilan javni red i mir, te da su rasvetljena sva teža krivična dela.

On je na svečanosti povodom Dana policije rekao da je u prethodnom periodu “efikasnim radom policijskih službenika rasvetljeno preko 68 odsto krivičnih dela”.

“Svakodnevnim angažovanjem policijskih službenika na suzbijanju proizvodnje i trgovine narkoticima realizovano je 235 zaplene i tom prilikom oduzeto je više od 37 kilograma opojnih droga. U oblasti bezbednosti saobraćaja otkriveno je 27.000 prekršaja. Iz saobraćaja je isključen 381 vozač koji je upravljao vozilom pod dejstvom alkohola i 60 koji su upravljali vozilom pod dejstvom psihoaktivnih supstanci”, naveo je Ljajić.

Dodao je da je u proteklih godinu dana na putevima Novog Pazara, Sjenice i Tutina poginulo pet osoba, a da i pored toga što u prvih pet meseci ove godine nema smrtno stradalih u saobraćaju, apeluje na sve učesnike u saobraćaju da budu obazrivi i poštuju propise.

Ljajić je istakao i da su pripadnici Odeljenja za vanredne situacije tokom prošle godine imali 450 intervencija, te da su zaposleni u Odseku za upravne poslove realizovali preko 200.000 zahteva građana.

Poručio je da će Policijska uprava u Novom Pazaru u narednom periodu nastaviti da jača svoje ljudske kapacitete, da su na ulicama ovog grada, Tutina i Sjenice pozornici, te da je u proteklih godinu dana zaposleno 25 policajaca, a još toliko ih je na obuci.

Dodao je i da su u toku završni radovi na izgradnji policijske stanice u Sjenici, da je završena adaptacija šalter sale u Tutinu, te da se nastavljaju aktivnosti na rekonstrukciji i izgradnji nove zgrade Policijske uprave u Novom Pazaru.

“Važno je da policija ima podršku i da u saradnji sa ostalim državnim organima i lokalnom samoupravom zajedno obezbeđujemo svim građanima miran i bezbedan život”, naglasio je Ljajić.

Predstavnici Policijske uprave u Novom Pazaru ranije danas su položili cveće na spomen ploču policajcima koji su izgubili živote obavljajući svoj posao.

NAJČITANIJE

FOTO DANA

Vezani članci

OSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime