02/07/2024
18.1 C
Novi Pazar

Sjenica: Promene u broju mandata nakon ponovljenog glasanja

SDA Sandžaka i Sandžačka demokratska partija izgubile su po jedno odborničko mesto, lista “Za budućnost i razvoj Sjenice – Fadil Nikšić” dobila jedno, dok je cenzus prešao Bošnjačko-srpski savez, pokazuju rezultati ponovljenog glasanja na tri biračka mesta na lokalnim izborima u Sjenici.

Prema preliminarnim rezultatima Opštinske izborne komisije, sa uračunatim rezultatima ponovljenog glasanja na biračkim mestima 8, 15 i 67, pobedu na lokalnim izborima u Sjenici odnela je Stranka pravde i pomirenja sa 2.850 osvojenih glasova, koji su im doneli devet odborničkih mandata.

Listi SDA Sandžaka sa 2.685 osvojenih glasova pripalo je osam odborničkih mandata, jedan manje nego na izborima 2. juna.

Treća po snazi politička opcija u Sjenici je koalicija okupljena oko Srpske napredne stranke i Socijalističke partije Srbije koja će sa 1.849 glasova imati šest predstavnika u lokalnom parlamentu.

Lista Sandžačke demokratske partija osvojila je ukupno 1.784 glasova, što je dovoljno za pet mandata, jedan manje nego pre ponavljanja glasanja na tri biračka mesta.

Pet predstavnika u Skupštini Opštine Sjenica imaće i lista grupe građana “Bez diskriminacije – Aldin Dino Kurtović” koja je dobila podršku 1.526 birača, dok će lista “Za budućnost i razvoj Sjenice – Fadil Nikšić”, sa osvojenih 1.225 glasova, imati četiri odbornika, jednog više nego pre ponavljanja glasanja.

Jednog predstavnika u lokalnom parlamentu imaće i lista “Veran – Veroslav Karličić Nova Demokratska stranka Srbije (Novi DSS) – Novo lice Srbije (NLS) – Miloš Parandilović” sa 425 glasova, kao i lista “Bošnjačko srpski savez – BOSS – Samir Tandir – Momir Kovačević – Novi ljudi nova snaga Srbije” koja je nakon povaljanja glasanja osvojila 439 glasova čime je prešla cenzus.

“Ispod crte” ostale su liste “Sjenica u srcu Aziz Tahirović Ziko” (171 glas) i “Bilo je dosta – Mulka Zornić” (213 glasova).

Skupština Opštine Sjenica broji 39 odbornika, a za većinu je neophodno 20.

NAJČITANIJE

FOTO DANA

Vezani članci

OSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime