08/09/2024
16.4 C
Novi Pazar

Radionice u cilju podizanja ekološke svesti

Biološko-ekološko društvo koje deluje unutar Centra za decu i omladinu Duga u Novom Pazaru će nakon letnje pauze nastaviti sa radionicama iz oblasti ekologije ali i brojnim akcijama čišćenja i pošumljavanja, rekla je danas urednica ekološkog programa ovog centra Muamera Mulić.

Ona je u emisiji „Zeleni minuti“ rekla da ekološke kreativne radionice kod dece i mladih razvijaju svest o ekologiji, te da se u okviru njih deca bave izradom predmeta od ekološki prihvatljivih materijala, kao i biljnih i životinjskih zbirki, insektarijuma i herbarijuma.

„Ekološke radionice su za decu posebno zanimljive jer deca izrađuju i ekološke sapune, deterdžente, mirišljave vrećice, kao i ekološke platnene torbe od recikliranog materijala. Deca savladavaju i način sakupljanja i skladištenja lekovitog bilja, a vrlo često od recikliranog materijala prave maske za najmlađe“, navela je Mulić.

Dodala je da je ovo društvo zahvaljujući projektima opremilo i dva izletišta na Goliji i u Borićima koji su kasnije služili kao učionice na otvorenom.

Prošlog meseca društvo je po sedmi put organizovalo najmasovniju manifestaciju „Eko festival“ na kojem su predškolci, učenici i studenti učestvovali u brojnim ekološkim aktivnostima.

NAJČITANIJE

FOTO DANA

Vezani članci

OSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime