08/09/2024
16.4 C
Novi Pazar

Završena svečana dodela sertifikata polaznicima Balkanske omladinske škole uz prisustvo konzula Turske

Na svečanosti povodom završetka sedme Balkanske omladinske škole uručeno je 42 sertifikata polaznicima. Događaj je uveličao konzul Republike Turkiye u Novom Pazaru, Osman Pešmen, koji je svojim prisustvom i govorom istakao važnost ovog vida obrazovanja i međukulturalne saradnje.

Svečanost je počela sa uvodnim rečima dobrodošlice i kratkim osvrtom na prethodni period. Prisutnima su se obratili konzul Turkiye, Osman Pešmen, kao i direktor udruženja Svetionik Mirza Aličković.

“Kao što vam je i poznato, projekat Balkanske omladinske škole ne organizuje se samo u Srbiji, već i u ostalim zemljama Balkana. Jedan od ciljeva ovog programa jeste da zbliži omladinu na Balkanu, a ovaj projekat dodatno doprinosi razvoju odnosa Balkana sa Turkiye. Drago nam je što se ovaj projekat realizuje u Sandžaku, koji je omiljena regija Turkiye i predstavlja sponu između naše zemlje i Turkiye,” rekao je glavni konzul Turske, Osman Pešmen.

Foto: a1tv.net

“Cilj škole nisu bili samo puko predavanja i radionice. Nama je stvarno cilj da kroz sva ova predavanja kod vas probudimo kritičko promišljanje u smislu da tražite svoja prava, ali i da budete lideri u zajednici te da pokrećete svoje projekte,” dodao je direktor udruženja Svetionik, Mirza Aličković.

Koordinatori programa takođe su se obratili prisutnima, zahvalili im na učešću i poželeli puno sreće u budućim životnim izazovima.

Posebno priznanje dodeljeno je najuspešnijoj učesnici škole, Ajši Bugarić, koja se istakla svojim zalaganjem i postignućima tokom programa.

Tokom svečanosti, prisutni su na ekranu mogli da prate retrospektivu aktivnosti koje su obeležile ovogodišnju Balkansku školu, uz prikazane fotografije sa predavanja, radionica, tribina, druženja i putovanja.

Podsećamo da je udruženje “Svetionik” četiri puta dobila nagradu najboljeg realizatora ovog programa.

NAJČITANIJE

FOTO DANA

Vezani članci

OSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime