22/10/2024
8.4 C
Novi Pazar

SDA Sandžaka i SDP traže smenu Misale Pramenković

Liste Sandžačke demokratske partije (SDP) i Stranke demokratske akcije (SDA) Sandžaka zatražile su od predsednice Bošnjačkog nacionalnog vijeća (BNV) Misale Pramenkvoić sazivanje vanredne sednice na kojoj bi se raspravljalo o njenoj smeni i izboru novog predsednika tog nacionalnog saveta Bošnjaka.

U obrazloženju za smenu Pramenkovićeve, koja je na tu poziciju izabrana kao kadar Stranke pravde i pomirenja (SPP), predstavnici te dve liste naveli su da nije ispoštovan dogovor o depolitizaciji tog najvećeg predstavničkog tela Bošnjaka.

Predsednici BNV se zamera i što je učestvovala na završnom mitingu SPP na prethodnim izborima, kao i učešće u delegaciji te stranke prilikom komemoracije žrtvama genocida u Srebrenici, 11. jula ove godine.

Prema nezvaničnim informacijama, kandidat za novog predsednika Bošnjačkog nacionalnog vijeća biće Pribojac Adel Slatina, većnik sa liste Sandžačke demokratske partije.

Sednica na kojoj će se raspravljati o smeni kadrova SPP iz organa BNV trebalo bi da bude održana 8. avgusta.

Stranka pravde i pomirenja (SPP) i Stranka demokratske akcije (SDA) Sandžaka potpisale su krajem 2022. godine sporazum o formiranju većine u, tada, novom sazivu Bošnjačkog nacionalnog vijeća (BNV).

Dve strane su se sporazumom obavezale da zajednički rade na ostvarivanju programa od 28 tačaka, usmerenih ka ostvarivanju i unapređivanju prava Bošnjaka u Srbiji.

Bez prekomponovanja vlasti u Novom Pazaru, za sad

Formiranje koalicije SDA Sandžaka i SDP u Bošnjačkom nacionalnom vijeću, za sada, ne znači da će doći i do prekomponovanja vladajuće većine u Skupštini Novog Pazara, gde je partija Sulejmana Ugljanina u opoziciji, nezvanično saznaje radio Sto plus.

Zukorlić: Kad dođe zima pas i mačka spavaju zajedno

Lider Stranke pravde i pomirenja Usame Zukorlića potvrdio je danas da je, kako je naveo na društvenim mrežama, Sulejman Ugljanin raskinuo sporazum koji su imali u Vijeću, te da je dogovorio sa (Rasimom) Ljajićem smenu Misale Pramenković.

“Došlo vreme ko u dobra stara vremena da se SDA i SDP ujedine opet u ‘Kijamet koaliciju’ protiv nas. Spremni smo. Čekamo vas”, poručio je on.

NAJČITANIJE

FOTO DANA

Vezani članci

OSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime