22/10/2024
8.4 C
Novi Pazar

U petak festival Dan zauvek

Na muzičkom festivalu “Dan zauvek“, koji počinje u petak, 23. avgusta, u Koncertnoj dvorani Kulturnog centra u Novom Pazaru nastupiće nekoliko mladih bendova iz ovog i okolnih gradova.

Prve večeri festivala nastupaju grupe Arythmics i Sigma i prijatelji iz Novog Pazara, kao i Hrabri i nerealni (Vesko tribute band) i ‘De sad, iz Raške.

U subotu, 24. avgusta, publika ima priliku da sluša Blues Halter bend iz Raške, džezera Peru Rakića iz Kosovske Mitrovice, kao i pijaniste Ivana Aleksijevića iz Pančeva i Adema Mehmedovića iz Novog Pazara.

Ovo je jedanaesti festival “Dan zauvek“, koji se ove godine već drugi put organizuje u Novom Pazaru, dok je ranijih godina bio u Raški.

Festival je sponatno nastao 2009. godine, kao memorijalni koncert rok i džez muzike u znak sećanja na Veselina Veska Gacaferija iz Raške, koji je preminuo godinu dana ranije.

“Suština festivala je da predstavimo javnosti mlade muzičare i bendove, ali da na njemu nastupaju i veterani lokalnih bendova“, rekao je ranije za portal Free media jedan od organizatora Tigrin Kačar.

Festival počinje u petak u 20 časova, ulaz je slobodan, a pokrovitelji manifestacije su Grad Novi Pazar i Kulturni centar.

NAJČITANIJE

FOTO DANA

Vezani članci

OSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime