19/09/2024
15.9 C
Novi Pazar

Slatina: Ministarstvo za ljudska prava opstruiše rad BNV-a

Predsednik Bošnjačkog nacionalnog vijeća (BNV) Adel Slatina ocenio je danas da zaposleni u Ministarstvu za ljudska i manjinska prava i društveni dijalog opstruišu njihov rad, jer novoizabranom rukovodstvu kasne rešenja o upisu u Registar nacionalnih manjina.

On je na konferenciji za novinare rekao da su još krajem avgusta tražili hitan sastanak sa ministrom Tomislav Žigmanovim, radi rešenja ovog problema.

“Ranije je Ministarstvo ta rešenja izdavalo u roku od tri-četiri dana, a u ovom slučaju je već prošlo 36. Tada smo dobili uverenje telefonskim putem da su rešenja gotova i da se samo čeka potpis ministra. Drugi dopis smo poslali početkom septembra, na koji smo ostali bez odgovara i povratnih informacija“, rekao je Slatina.

On je istakao da su pred ovu konferenciju dobili dopis Ministarstva kojim su im zbog procedure osporeni novoizabrani organi upravljanja.

“Ako je i bilo proceduralnih propusta, trebali smo o tome ranje biti obavešteni, da bi ispravili te propuste. Zabrinuti smo zbog otvorenog stavljanja Ministarstva na stranu Stranke pravde i pomirenja (SPP), koja, kako sumnjamo, preko državnog sekretara Rejhana Kurtovića opstruiše rad BNV-a. Umesto da nam Ministarstvo bude servis i najbliži saradnik, oni nam otežavaju rad“, rekao je Slatina.

On je najavio narednu sednicu ovog nacionalnog organa za ponedeljak, 23. septembar.

Slatina je za portal Free media rekao da je zadovoljan saradnicima i koalicijom koja čini rukovodeće organe BNV-a. 

“Pred nama su ozbiljni ciljevi, koje planiramo da realizujemo u narednom periodu. Do sada smo imali nekoliko sastanaka, pre svih bih izdvojio one sa ministricom prosvete, konzulom Turske, kao i predstavnicima Misije OEBS-a“, rekao je on.

Kako je istakao u narednom periodu će se baviti rešavanjem problema bosanskog jezika na Državnom univerzitetu u Novom Pazaru (DUNP), kao i zapošljavanjem Bošnjaka u državnim institucijama.

NAJČITANIJE

FOTO DANA

Vezani članci

OSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime