08/10/2024
13.4 C
Novi Pazar

Sandžak dočekao svjetski poznatog hafiza Mishary al-Afasija

Svjetski poznati hafiz, Rashid Mishary al-Afasi, imam Velike džamije u Kuvajtu, tokom dvodnevne posjete boravio je u Novom Pazaru, gdje je posjetio nekoliko važnih vjerskih institucija i džamija.

Hafiz Mishary al- Afasi boravio je dva dana u Novom Pazaru gdje je posjetio Mešihat Islamske zajednice u Srbiji i posjetio džamije u ovom gradu gdje je predvodio i namaz.

Al-Afasi, čovjek koji zna cijeli Kur’an napamet, čije je recitiranje postalo svjetski poznato i zahvaljujući kojem milioni ljudi uče čitati tu svetu knjigu, predvodio je namaz u prisustvu brojnih vjernika.

Građani Novog Pazara su s oduševljenjem dočekali hafiza, ističući koliko im znači njegovo prisustvo i poruke koje prenosi.

“Uz njegovo učenje Kur’ana djeca su mi porasla, njegov glas se stalno čuje u našoj kući, divno je da ga sada možemo i uživo čuti”, neki su od komentara na društvenim mrežama.

Njegova posjeta osnažila je vjerski duh zajednice i podsjetila na važnost očuvanja islamskih tradicija.

Mishary al-Afasi, imam Velike džamije u Kuvajtu, cijenjen je širom islamskog svijeta ne samo kao izuzetan učač Kur’ana, već i kao osoba koja kroz svoje učenje i predanost religiji inspiriše vjernike različitih generacija.

Nakon Novog Pazara, al-Afasi je posjetio i Tutin, Sjenicu, Brodarevo i Prijepolje.

NAJČITANIJE

FOTO DANA

Vezani članci

OSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime