08/10/2024
13.4 C
Novi Pazar

Inspekcija za zaštitu životne sredine 2023. u Raški obavila 21 nadzor

Inspekcija za zaštitu životne sredine u Raški je tokom prošle godine obavila 21 nadzor o kvalitetu vazduha, upravljanju otpadom i zaštiti od buke, rekla je danas inspektorka Ana Minić. Ona je u emisiji Zeleni minuti navela da inspekcija u Raški deluje uglavnom preventivno, te da se prekršajne i krivične prijave pišu samo u slučajevima kada se narušava životna sredina ili život i zdravlje ljudi.

IZVOR:Beta

“Raška je malo privredno mesto u kojem je turizam mnogo više razvijen, a privredni subjekti koji posluju duži niz godina su uglavnom upućeni u zakonske odredbe, tako da inspekcija samo kontroliše pridržavanje tih odredbi i upućuje u zakonske izmene”, rekla je Minić.

Dodala je da odlaganje smeća u Raški prati komunalna inspekcija, te da ova opština ima veliku količinu građevinskog otpada koji nastaje zbog gradnje na teritoriji Nacionalnog parka Kopaonik.

Inspektorka je podsetila da je građevinski otpad neophodno odlagati na deponiju “Razdolje”, te da inspekcija reaguje u slučaju kada privredni subjekti ne poštuju tu odluku.

Ona je navela da inspekcija u Raški ima dobru saradnju sa građanima koji često prijavljuju ekološke probleme, a neretko i reaguju na nesavesne građane koji nepropisno odlažu smeće.

NAJČITANIJE

FOTO DANA

Vezani članci

OSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime