18/10/2024
11.6 C
Novi Pazar

Enes Korać na 14. IAF Samitu u Tokiju: Novi Pazar se afirmiše na svetskoj aikido sceni

Na prestižnom 14. IAF Samitu, održanom u Tokiju od 30. septembra do 6. oktobra 2024. godine, Enes Korać, majstor aikidoa iz Novog Pazara, imao je priliku da predstavlja Srbiju na svetskoj sceni borilačkih veština. Korać, nosilac crnog pojasa 4. dan, istakao se kao jedan od najzapaženijih učesnika, donoseći ponos svom gradu i zemlji.

Rođen 5. novembra 1992. godine, Korać je svoju aikido karijeru započeo 2001. godine u Aikido klubu “Valter”. Tokom godina, njegova predanost i marljiv rad doneli su mu značajne uspehe, uključujući i nedavni nastup na World Combat Games u Rijadu, gde je takođe briljirao.

“Odlazak u Tokio, u mesto odakle aikido izvorno potiče i gde se formiraju svetski poznate generacije majstora ove veštine, sigurno je nešto o čemu sanja svako ko se bavi ovim sportom. Kao neko ko je više od dvadeset godina života posvetio ovoj veštini, bila je neverovatna čast uporediti svoj način rada sa aikidokama iz celog sveta, razmeniti iskustva i zajedno trenirati. Bilo je zanimljivo trenirati u Hombu Dojo, koji je za aikido ono što je Wimbldon za tenis”, izjavio je Korać za taktinfo.

Pored njega, delegaciju Srbije činila je i Sanja Sinadinović iz Beograda, koja takođe nosi crni pojas.

Korać je tokom svoje karijere imao priliku da trenira pod mentorstvom istaknutih majstora, u Akido klubu Valter” kod majstora aikidoa Nazima Hadžića, kod shihana Mirka Jovandića, predsednika Aikido saveza Srbije. Njegovo zvanje Fuku Shidoin, koje je stekao 2020. godine, dodatno osnažuje njegov status unutar aikido zajednice.

Ovaj događaj ne samo da priznaje Koraćeve veštine, već i doprinosi promociji aikidoa u Srbiji, ističući Novi Pazar kao važan centar za razvoj borilačkih veština. Njegova disciplina i posvećenost postavljaju ga kao uzor mladim praktikantima.

Njegov nastup na IAF Samitu dodatno jača reputaciju aikido zajednice u Srbiji i otvara vrata za buduće međunarodne događaje, osiguravajući mesto Novog Pazara na globalnoj aikido sceni. Koraćevo postignuće služi kao motivacija svim aikido praktikantima, pokazujući da uz trud i strpljenje, vrhunski rezultati nisu nedostižni.

NAJČITANIJE

FOTO DANA

Vezani članci

OSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime