19/09/2024
15.9 C
Novi Pazar

Jusufović: Tehničke greške nisu promenile konačan rezultat izbora

Član predsedništva SDP Mirsad Jusufović rekao je kasno večeras na konferenciji za novinare da “ko god gubi ima pravo da se ljuti ali da nema pravo da uznemirava javnost.” On je ovako prokomentarisao tvrdnje tri opozicione stranke da su oštećene prilikom dodele osvojenih mandata.

IZVOR:Infolid

Jusufović je demantovao navode opozicije da je bilo prekrajanja izborne volje građana u Novom Pazaru.

On je rekao da je SDP po peti put uzastopno pobedila na izborima i da sada opozicione stranke “ne znaju kako to da objasne svojim biračima.”

-Nemoj da prave konferencije za novinare na kojima mašu nekakvim papirima koje niko ne vidi i da iznose stvari koje apsolutno ne stoje, rekao je on.

Jusufović je rekao da je Gradska izborna komisija, koju čine članovi svih političkih partija koje su učestvovale na izborima, jednoglasno prihvatila zahtev o ponovnom prebrojavanju određenih biračkih mesta.

-Zakon kaže da se vanredna kontrola može vršiti na pet odsto biračkih mesta slučajnim uzorkom. Išlo se korak dalje pa nisu vršene kontrole na samo pet mesta, nego je svakoj od te tri stranke data mogućnost da izaberu po pet biračkih mesta. Dakle, umesto na pet, vršeno je ponovno prebrojavanje na 15 biračkih mesta koja su te tri stranke izabrale. Na tim mestima su nepravilnosti takve da se tiču tehničke prirode i da ni za jedan procenat ne menjaju izborne rezultate, rekao je Jusufović i dodao da je tokom ponovnog prebrojavanja, kako mu je rečeno od strane jednog člana GIK iz redova SDP, na biračkom mestu u vrtiću na magistrali Stranci pravde i pomirenja upisano 19 glasova više nego što je ta stranka zaista osvojila.

Govoreći o današnjem protestu koji je zakazala opozicija, Jusufović je rekao da su “izbornoj noći topovskim udarima i bakljama napadali zgradu opštine ali da to niko ne zna.”

-Sve to rade da bi pokrili poraz, peti uzastopni poraz, i sada vide spas u tom protestu. Pokušavaju da se ujedine kako bi se dočepali vlasti. Oni se sada organizuju i dovode ljude iz Tutina i Sjenice da brane izbornu volju građana Novog Pazara. Poručujem braći iz Tutina i Sjenice, nema potrebe da vi branite izbornu volju građana Novog Pazara koji su rekli ko hoće da vodi ovaj grad i u narednom periodu, kazao je on.

On je rekao da će od članova GIK iz redova SDP tražiti da od predsednika tog tela zatraze da današnja sednica bude otvorena za javnost.

-Tražićemo da se ceo tok sednice izborne komisije prenosi uživo, da se svaki papir snimi, kazao je on i još jednom ponovio da “tehničke greške koje su ustanovljene ponovnim prebrojavanjem glasova sa 15 biračkih mesta ne menjaju konačan rezultat izbora.”

NAJČITANIJE

FOTO DANA

Vezani članci

OSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime