19/09/2024
15.9 C
Novi Pazar

Hubić Nurković na čelu Osnovnog javnog tužilaštva

Visoki savet tužilaštva (VST) postavio je Lejlu Hubić Nurković za vršioca funkcije glavnog javnog tužioca u Osnovnom javnom tužilaštvu u Novom Pazaru, objavljeno je na sajtu te institucije.

Hubić Nurković je za javnog tužioca izabran u januaru ove godine, a na čelu Osnovnog javnog tužilaštva naslediće Azru (Fetahović) Spahić koja je rukovodila tim tužilaštvom od oktobra 2022. godine.

Nova šefica Osnovnog tužilaštva rođena je u Novom Pazaru 1987. godine, a diplomirala je na Pravnom fakultetu Univerziteta u Sarajevu 2012. godine. Pravosudni ispit položila je pet godina kasnije.

Radila je kao pripravnik u Višem sudu u Novom Pazaru od 2013. do 2015. godine, a od 2018. godine kao tužilački i viši tužilački pomoćnik u Višem tužilaštvu, što je pozicija sa koje je i izabrana za tužioca u Osnovnom tužilaštvu.

Visoki savet tužilaštva je sredinom novembra prošle godine raspisao konkurs za izbor glavnog javnog tužioca u Osnovnom tužilaštvu u Novom Pazaru, a nakon što su prethodna dva poništena, iako je izborna procedura sprovedena.

Osnovno javno tužilaštvo u Novom Pazaru ima devetoro tužilaca.

NAJČITANIJE

FOTO DANA

Vezani članci

OSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime