18/10/2024
10.3 C
Novi Pazar

Direktori Muzeja Sarajeva i Muzeja Ras iz Novog Pazara potpisali memorandum o saradnji

Muzej Sarajeva i Muzej Ras iz Novog Pazara potpisali su u Sarajevu Memorandum o saradnji. Direktori ovih institucija, Indira Kučuk-Sorguč i Elmir Habibović, dogovorili su se da će zajednički raditi na očuvanju i promociji tradicije, kulture i pozitivnih vrednosti kulturno-istorijskog nasleđa.

Ova inicijativa ima za cilj jačanje kulturnih veza između naših zajednica i omogućavanje razmene znanja, izložbi i resursa. Memorandum će podržati zajedničke projekte koji će obogatiti kulturnu scenu i približiti istoriju i tradiciju ovih krajeva široj publici.

Prema dogovoru, Muzej Sarajeva i Muzej Ras će, u skladu sa svojim mogućnostima, međusobno staviti na raspolaganje stručnu, kadrovsku i tehničku podršku u oblastima muzeologije, arheologije, etnologije, istorije i drugih relevantnih polja. Ova saradnja će se fokusirati na istraživanje, zaštitu i prezentaciju kulturno-istorijskog nasleđa.

Direktori Kučuk-Sorguč i Habibović izrazili su zadovoljstvo zbog ove saradnje, ističući da se raduju zajedničkim projektima koji će dodatno povezati i unaprediti kulturne scene oba grad

NAJČITANIJE

FOTO DANA

Vezani članci

OSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime