18/10/2024
14.5 C
Novi Pazar

Izgoreo automobil aktiviste SPP, on optužuje Ljajića

Automobil potpredsednika Gradskog odbora Stranke pravde i pomirenja u Novom Pazaru Nermina Balije oštećen je tokom noći, ispred porodične kuće u naselju Hadžetu, u požaru, za koji on smatra da je podmetnut.

Balija je na konferenciji za novinare izrazio sumnju, bez navođenja konkretnih dokaza, da iza podmetanja požara stoji Mirsad Ljajić, brat predsednika Socijaldemokratske partije Srbije i osnivača Sandžačke demokratske partije (SDP) Rasima Ljajića.

On je kazao da prethodnih godinu dana, otkako je izrazio želju da se kandiduje za direktora Ugostiteljsko-turističke škole, trpi “šikaniranje, pretnje, diskriminaciju i mobing” za šta, kako tvrdi, ima dokaze, te da mu je Ljajić, preko kurira, poručivao da će ga “proterati sa Hadžeta i slomiti mu kičmu”.

“Verujem u organe Republike Srbije, policiju, tužilaštvo i sudstvo da će isterati pravdu do kraja, argumentovano, sa dokazima i činjenicama i sve obelodaniti. Vrlo brzo će se videti zbog čega je moj auto zapaljen, a ja neću ćutati i neću stati”, istakao je Balija.

On je odbacio pisanja pojedini medija o razlozima paljenja njegovog automobila navodeći da su netačni i najavljujući podnošenje tužbe.

Navode Balija i Stranke pravde i pomirenja odbacili su i u Sandžačkoj demokratskoj partiji nazivajući ih lažima i ocenjujući ih neprihvatljivim.

“Osuđujemo način na koji pojedine političke partije pokušavaju koristiti nemile događaje za političke svrhe. Ono što se desilo sinoć na Hadžetu je razlog za zabrinutost svih građana Novog Pazara, ali i SDP-a. Tražimo od nadležnih organa da hitno otkriju ko je odgovoran za paljenje automobila. Jasno nam je zašto je Mirsad Ljajić meta, zato što je poznat po svojoj humanosti i brat je našeg lidera Rasima Ljajića”, kazao je član Predsedništva te partije Fahrudin Đekić.

Policijska uprava u Novom Pazaru još uvek se nije oglasila o ovom događaju.

NAJČITANIJE

FOTO DANA

Vezani članci

OSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime