18/10/2024
10.3 C
Novi Pazar

Za projekte građana 16,5 miliona dinara

Grad Novi Pazar, uz podršku organizacije “Helvetas”, obezbedio je 16,5 miliona dinara za finansiranje projekata od javnog interesa u okviru nastavka akcije “Građani se pitaju”.

Projekti koji se mogu predložiti odnose se na “manje zahvate”, poput uređenja parkova, dečijih igrališta, sportskih terena, šetališta, drvoreda, izletišta i drugih javnih površina, kao i onih usmerenih na unapređenje položaja osoba iz osetljivih grupa.

Ukupna vrednost projekta ne može biti manja od 300.000, a veća od tri miliona dinara, od kojih 10 odsto obezbeđuju građani iz sopstvenih sredstava i to kroz volonterski rad ili nefinansijsku podršku lokalnih privrednika.

Projekte namenjene unapređenju položaja osoba iz osetljivih grupa Grad može finansirati u potpunosti, dok će ograničenje o maksimalnoj vrednosti projekta ostati tri miliona dinara.

Od 16,5 miliona dinara predviđenih za ove namene, 10 miliona je iz budžeta Novog Pazara, dok je ostatak obezbeđen kroz program “Opštinski ekonomski razvoj u Istočnoj Srbiji, faza III – Odgovorne lokalne finansije i učešće građana”, koji finansira švajcarska vlada, a sprovodi “Helvetas Swiss Intercooperation SRB”.

Više informacija o primerima projekata koji se mogu predložiti, uslovima i načinu konkurisanja svi zainteresovani građani mogu dobiti u petak, 19. jula od 11 časova na javnoj raspravi koja će se održati u prostorijama Kancelarije za mlade.

Očekuje se da javni poziv za podnošenje predloga projekata bude raspisan tokom avgusta.

NAJČITANIJE

FOTO DANA

Vezani članci

OSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime