05/10/2024
19.8 C
Novi Pazar

Raspisan konkurs “Građani se pitaju 2”

Grad Novi Pazar raspisao je novi konkurs za finansiranje projekata od javnog interesa kroz akciju “Građani se pitaju”, koja će omogućiti građanima da neposredno učestvuju u rešavanju dela problema lokalnih zajednica, kao i unapređenju položaja osetljivih grupa.

Kako se navodi u pozivu, pod lokalnom zajednicom se podrazumeva deo naselja ili ulice, blok zgrada, kao i stambene ili mesne zajednice kao najšire područje, odnosno, neformalne grupe osoba sa invaliditetom, pripadnici romske populacije ili korisnici socijalnih usluga.

Predloženi projekti mogu da se odnose na uređenje parkova, dečijih igrališta, sportskih terena, drvoreda, šetališta, izletišta, trotoara, trgova, uređenja prilaza za osobe sa invaliditetom, kao i uklanjanje manjih divljih deponija.

Projekti koji se odnose na osobe iz osetljivih grupa mogu podrazumevati i kupovinu opreme.

Pravo učešća imaju neformalne grupe građana iz Novog Pazara, a vrednost projekta treba da bude između 300.000 i 3.000.000 dinara.

Konkurs traje do 21. oktobra, a detalji se nalaze na sajtu lokalne samouprave.

Za realizaciju svih projekata planirano je 10,5 miliona dinara, od kojih je Grad Novi Pazar izdvojio sedam, dok je ostatak obezbeđen preko programa “Odgovorne lokalne finansije i učešće građana”, koji finansira Vlada Švajcarske, a sprovodi Helvetas Swiss.

NAJČITANIJE

FOTO DANA

Vezani članci

OSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime