18/10/2024
14.5 C
Novi Pazar

Svećlja o današnjem pretresu kuće u Zvečanu: Upali smo u bazu naoružanja na Severu

Veća količina oružja pronađena je danas u privatnoj kući u zvečanskom naselju poznatijem kao Gvozdići. „Ova kuća je korišćena za prikupljanje i podelu oružja srpskim kriminalnim grupama“, tvrdi čelnik kosovskog MUP-a, Dželjalj Svećlja.

Kako nam je prethodno potvrđeno iz KP regiona Sever, prema njihovim prvim informacijama – policija je u ovoj kući pronašla ekploziv, ručne bombe, najmanje tri puške AK-47 (Kalašnjikov), municija i ostalo.

Isto je u međuvremenu potvrdio i kosovski ministar unutrašnjih poslova, potvrdivši da je tokom akcije na licu mesta bio i KFOR.

„Do sada je otkrivena velika količina oružja, uključujući automatsko oružje, meci, ručne bombe i eksploziv. Pored bezbednosnih institucija, na licu mesta su bili i predstavnici Kfora“, precizira Svećlja.

Kuću u kojoj je danas pronađeno ovo oružje nazvao je „bazom naoružanja“ na Severu Kosova.

„Ova kuća je korišćena za prikupljanje i distribuciju oružja za srpske kriminalne grupe“, tvrdi ovaj ministar.

Iz KP regiona Sever potvrđeno nam je i da osumnjičenih ima, ali da danas niko nije uhapšen.

U nastavku svoje objave, Svećlja kaže da „ilegalan život i nenormalni poredak“ na Severu traje već drugu deceniju.

„Tu su se sklonile zločinačke organizacije i kriminalci koje finansira Beograd“, navodi on.

„Krijumčarenje, ilegalan ulazak robe i oružja na Kosovo, stvorio je uznemirujuću situaciju za naše građane na severu, koji su, suočeni sa moći kriminalaca, živeli pod stalnim ucenama i pritiscima“.

Podseća da je kosovski MUP, kao deo kosovske vlade, otkrio i blokirao „ilegalne rute šverca“, ali kaže i da se Sever „korak po korak kreće ka normalnosti“.

„Zakon i red neće biti narušen ni u jednom kutku Republike“, zaključuje na kraju ovaj ministar.

U Kosovskoj policiji regiona Sever, u 15.30 časova, biće održana konferencija za medije, upravo povodom današnje akcije u Zvečanu.

NAJČITANIJE

FOTO DANA

Vezani članci

OSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime