19/04/2024
3.5 C
Novi Pazar

Ljajić ponovo izabran za predsednika SDPS

Dosadašnji predsednik Socijaldemokratske partije Srbije (SDPS) Rasim Ljajić ponovo je izabran na tu funkciju, saopšteno je danas iz SDPS.

IZVOR:Beta

Dosadašnji predsednik Socijaldemokratske partije Srbije (SDPS) Rasim Ljajić ponovo je izabran na tu funkciju, saopšteno je danas iz SDPS. 

Ljajić je izabran glasovima 17.496 članova partije koji su on lajn, od 20. do 30. novembra na Trećem kongresu SDPS birali novo stranačko rukovodstvo.

Za potpredsednike SDPS izabrani su ministarka trgovine, turizma i telekomunikacija Tatjana Matić, Bisera Buhić, Marija Labović, Jug Radivojević, Nenad Ivanišević i Jasmina Karanac. 

Novi generalni sekretar stranke je Uroš Kandić, predsednik Izvršnog odbora Branko Gogić, predsednik Političkog saveta Vladimir Nikolić a portparol Vesna Antić. 

Na Trećem kongresu SDPS izabrano je i 250 članova Glavnog odbora i usvojene izmene Statuta kao i programski dokument “Manifest 2020” koji kako se navodi, na jasan način definiše programska načela stranke, kao i partijske ciljeve u 10 ključnih oblasti. 

Doneta je i odluka da SDPS od 15. januara počne kampanju za “predstojeće predsedničke, parlamentarne i gradske izbore u Beogradu, uz poštovanje svih epidemioloških mera propisanih od Kriznog štaba za borbu protiv pandemije korona virusa”. 

Dodaje se da je SDPS “prva politička stranka” u Srbiji koja je održala on lajn kongres i izabrala rukovodstvo “bez unapred predlaganih kandidata, glasovima svih registrovanih članova partije”. 

NAJČITANIJE

FOTO DANA

Vezani članci

OSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime