25/06/2024
16.1 C
Novi Pazar

Izabrane nove sudije Višeg suda u Novom Pazaru

IZVOR:Beta

Visoki savet sudstva izabrao je predsednicu Osnovnog suda u Novom Pazaru Anu Pejčinović i sudiju tog suda Zuhru Spahić za nove sudije Višeg suda u gradu, saznaje radio Sto plus.

Pejčinović je rođena u Raški 1971. godine, a Pravni fakultet Univerziteta u Prištini završila je 1996. godine. Iste godine počela je da radi kao sudijski pomoćnik u Opštinskom sudu u Raški, a za sudiju tog suda izabrana je 2005. godine.

Odlukom VSS, za sudiju Osnovnog suda u Novom Pazaru izabrana je u decembru 2009. godine, a tu funkciju obavlja od početka 2010. godine. Za predsednicu tog Suda izabrana je 2018. godine.

Zuhra Spahić je rođena u Novom Pazaru 1977. godine, završila je Pravni fakultet u Prištini 2003. godine, a pre izbora za sudiju Osnovnog suda 2016. godine radila je kao sudijski pomoćnik u Višem sudu gde je ocenjena sa “naročito se ističe”.

Prema rečima njenih kolega, Spahić je jedna od najbolje ocenjenih sudija Osnovnog suda, sa najviše rešenih predmeta, najmanje ukinutih presuda i najmanje trenutno aktivnih predmeta.

Viši sud u Novom Pazaru trenutno ima sedmoro sudija, a predsednica je Slađana Čolović.

NAJČITANIJE

FOTO DANA

Vezani članci

OSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime