27/07/2024
13.2 C
Novi Pazar

Omladina opozicionih stranaka uklonili grafite mržnje sa više lokacija u Novom Sadu

IZVOR:Beta

Akcijom uklanjanja grafita mržnje sa više lokacija u Novom Sadu, omladina nekoliko opozicionih stranaka obeležila je danas Međunarodni dan ljudskih prava.

Mladi članovi Pokreta slobodnih građana, Stranke slobode i pravde, Demokratske stranke i Saveza antifašista Vojvodine su u tri odvojena tima obišli lokacije gde su primećeni “fašistički i nacistički simboli i poruke mržnje”.

Oni su novinarima rekli da su akcijom želeli da ukažu da u multietničkom i multikulturnom Novom Sadu i Vojvodini nema mesta za “malobrojne neonacističke i klerofašističke grupe i pojedince koji pod patronatom rodoljublja i patriotizma ispisuju simbole i poruke mržnje”.

“Time što smo prekrečili simbole i poruke mržnje na javnim fasadama u Novom Sadu želeli smo da pošaljemo jasnu poruku da ćemo se uvek i svim legalnim načinima borbe suprostaviti zlu koje afirmiše ideologiju krvi i tla”, naveli su aktivisti opozicionih stranaka.

Pozvali su nadležne da ne dozvole bilo kojoj grupi ili pojedincu da raspiruje mržnju i seje strah u društvu, i podsetili da Novosađani plaćaju rad Antigrafiti jedinice Gradskog zelenila koja kako su ocenili, očigledno ne radi dovoljno.

NAJČITANIJE

FOTO DANA

Vezani članci

OSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime