17/06/2024
29.4 C
Novi Pazar

Izbori u Mostaru: Vodi HDZ BiH, sledi Koalicija za Mostar, srpska lista očekuje jednog većnika

IZVOR:Beta

Centralna izborna komisija (CIK) BiH saopštila je da je na loklanim izborima u Mostaru glasalo 55 odsto birača, odnosno njih 52.865.

“Možemo biti zadovoljni kako je protekao izborni dan, u skladu sa izbornim pravilima, uz izuzetke koji ne označavaju značajne povrede izbornog procesa”, rekao je predsednik CiK BiH Željko Bakalar. Dodao je da je bilo više od 1.700 posmatrača koji su nadgledali izborni proces.

Naglasio je da je CIK u poslednja dva dana primio sedam podnesaka koji ne ukazuju na ozbiljne povrede izbornih pravila. Centralna izborna komisija BiH objavila je jutros u devet časova novi presek rezultata izbora u Mostaru.

Prema preliminarnim rezulatima, na osnovu obrađenih 98 biračkih mesta (65,33 odsto), HDZ BiH vodi u Gradskoj izbornoj jedinici sa 11.973 ili 37,48 odsto glasova, a sledi Koalicija za Mostar sa 9.421 glasom ili 29,49 odsto.

Prema projekcijama stranačkih izbornih štabova, kako su objavili sarajevski mediji, najviše odbornika u Skupštini grada Mostara imaće HDZ i Koalicija za Mostar.

Ukupno bi u Gradskoj skupštini, kako se navodi, trebalo da bude od 13 do 15 HDZ-ovih većnika, 10-12 bi dobila Koalicija za Mostar, a od pet do sedam BH Blok.

Osim njih, u Gradsku skupštinu bi još s jednim mandatom trebalo da uđe srpska lista “Ostajte ovđe”. U Skupštinu Grada Mostara ulazi 35 većnika od čega se 22 biraju sa šest gradskih područja, a 13 sa Centralne gradske liste.

NAJČITANIJE

FOTO DANA

Vezani članci

OSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime