17/06/2024
29.4 C
Novi Pazar

Ne davimo Beograd podnela tužbu protiv Vesića zbog serije uvreda posle ukazivanja na štetne projekte

IZVOR:Beta

Inicijativa Ne davimo Beograd i Institut za urbane politike Beograda saopštili su danas da su podneli tužbu za uvredu ugleda i časti protiv zamenika gradonačelnika Gorana Vesića jer je uvredama i neistinama odgovorio na njihove primedbe da su pojedini projekti, koje je vlast najavila ili sprovodi, protivni javnom interesu i štetni.

Aktivista Inicijative Radomir Lazović izjavio je na konferenciji za novinare da nema iluzija da je tužba čarobni štapić i da je svestan da živimo u otetoj državi, ali da ova nevladina organizacija poštuje zakon i smatra da niko ne sme da bude iznad zakona, tako da je podnela tužbu za Vesićevu “seriju napada”.

Lazović je naveo da se tužbom zahteva odšteta od oko 600.000 dinara, ali je istakao da je to od sporedne važnosti već je suština da se za izgovoreno mora odgovarati.

“Pozivam i druge građane koji su doživeli napade i uvrede moćnika da podnesu tužbu, mi ćemo sa njima podeliti naše iskustvo u toj borbi i pomoći im u tome”, rekao je Lazović, koji se obratio novinarima kod jednog od primera “štetnog” postupanja gradskih vlasti u Ulici cara Dušana u centru Beograda.

Prema njegovim rečima, zbog neobezbeđenog gradilišta četvoro garađana im se obratilo da je polomilo ruke ili noge tako što je upalo u rupe, koje su i novinari mogli da vide kako “opasno zjape”, kada je šaht ostavljen bez poklopca, ili je deo asfalta duboko propao.

Lazović je naveo da ih je Vesić vređao nazivajući ih “psihopatama, sektom i neznalicama”, posle čega su uvrede završavale u “režimskim tabloidima”.

“Tri puta je pokušano obijanje naših prostorija u deset dana”, rekao je Lazović i dodao da ne isključuje mogućnost da je to povezano sa uvredama koje su im upućivane.

Aktivista Inicijative Dobrica Veselinović izjavio je da radovi u Dušanovoj ulici kasne dve godine i ne zna se kada će biti gotovi, kao i da su napadi došli nakon što su postavili pitanje i o najavljenoj izgradnji Nacionalnog stadiona.

Predstavnica Instituta za urbane politike Beograda Iva Čupić je navela da ih je Vesić napao nakon što su reagovali na planove vezane za Koštunjak i Kosančićev venac, navodeći da je taj Institut postupao u skladu sa mogućnostima koje im daje zakon.

“Na pitanje zašto seku hektare šume u Beogradu odgovorio je – da mi primamo milione. Umesto agrumentovanog odgovora iznosi neistine i uvrede”, rekla je Čupić, navodeći da Vesić takvim svojim nastupima utiče ljudima na život i nanosi štetu njihovom profesionalnom ugledu.

NAJČITANIJE

FOTO DANA

Vezani članci

OSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime