14/07/2024
20.2 C
Novi Pazar

Redžić: Zbog snega i ledene kiše oko 70.000 potrošača imalo probleme sa strujom ili ih još ima

Putni pravci prvog i drugog prioriteta u Srbiji su prohodni osim na deonici auto-puta Crvene Reke u smeru ka Pirotu, izjavila je danas Angelina Redžić iz Nacionalnog centra za obaveštavanje .

Redžić je za RTS rekla da je zbog snežnih padavina i ledene kiše oko 70.000 potrošača imalo je probleme sa snabdevanjem električnom energijom ili ih još ima.Prema podacima koje je objavila RTS, zbog obilnih snežnih padavina tokom noći na Pešterskoj visoravni, bez struje je više od 500 domaćinstava u mesnim zajednicama Bare i Gonje, kao i nekoliko sela u okolini Štavlja.

Padavine su izazavale kvarove na niskonaponskoj mreži, težina snega uzrokuje kidanje kablova a kako su prekidi brojni, na terenu je šest ekipa EPS.

Lokalni putni pravci su ponovo pod snegom, a opština Sjenica je na teren uputila 18 snegočistača.

Tokom noći u užičkom kraju je napadalo oko 20 centimetara snega pa ga trenutno na Zlatiboru ima oko pola metra a u pojedinim planinskim mestima i više.

Zimska služba je na terenu, snežnog pokrivača ima na putevima uključujući i na glavnom magistralnom putu a trenutno se čiste i putevi drugog prioriteta.

Sneg je usporio saobraćaj na autoputu “Miloš Veliki” na deonici Preljina-Obrenovac i na Divčibarama, gde je visina snežnog pokrivača 30 centimetara.

Na pojedinim planinskim deonicama zabranjen je saobraćaj za teretna vozila a vozačima se preporučuje oprez i obavezna zimska oprema.

U Beogradu snega ima između deset i 15 centimetara a na širem području grada visina snežnog pokrivača je i viša.

Prema rečima rukovodioca Zimske službe JКP “Beograd put” Željka Maravića rašćišćavanje snega se radi neprekidno i do sada nije bilo većih problema.

NAJČITANIJE

FOTO DANA

Vezani članci

OSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime