28/03/2024
10.7 C
Novi Pazar

Juniorski tim odbojkaša bez poraza do državnog takmičenja


Juniorski tim odbojkaškog kluba Novi Pazar, uspješno i bez poraza ide prema državnom takmičenju. Za njihov uspjeh, kažu, da je pored treninga, najviše zaslužno njihovo prijateljstvo van terena zbog čega od državnog takmičenja očekuju jedno od tri prva mjesta.

„Dugo godina igramo zajedno, kroz treniranje i utakmice upoznajemo se na terenu ali nam mnogo znači što se odlično družimo i van terena zbog čega su ove utakmice do sada bile lak posao za nas. Očekuje nas još jedna utakmica do državnog takmičenja, nadamo se pobjedi. Cilj nam je da osvojimo jedno od prva tri mjesta na državnom jer osjećamo da smo spremniji i iskusniji od prethodnih puta“, kazao je Kadir Prušević, kapiten juniorskog tima.

Na pitanje koja im je utakmica, od odigranih pet, bila najteža odgovorio nam je Sulejman Bekrić, bivši pionirski reprezentativac Srbije. „Najteža utakmica nam je bila s Ribnicom iz Kraljeva, koju smo osvojili sa 3-2 što nas je i ohrabrilo za dalje utakmice. Od državnog isto očekujem jedno od prva tri mjesta jer se sada osjećamo spremnijim i jačim za igru”.

Sulejman Bekrić i Kadir Prušević


Juniorski tim čine: Hakija Ademović, Haris Delić, Emin Peruničić, Demir Dolovac, Alija Bekrić, Sulejman Bekrić, Kadir Prušević, Habib Prušević i Emin Zećirović.

Trener juniorskog tima, Rejhan Hoćanin, zadovoljan je njihovom dosadašnjom igrom. Ocjenjuje ih kao veoma perspektivan tim koji očekuje blistava budućnost.
„Cijela ekipa sačinjena je od mladih iz Novog Pazara, što dovoljno govori o tome da Novi Pazar u budućnosti može imati i uspješan prvi tim bez ulaganja u strance. Jer srce jednog prvoligaškog tima je omladinski tim, ako danas imamo kvalitetan juniorski tim, kao što imamo, i ako budemo u kontinuitetu vrijedno radili i dovoljno ulagali u njega, bez sumnje ćemo u budućnosti imati fenomenalan prvi tim sačinjen isključivo od mladih iz Novog Pazara. Cilj nam je da Novopazarci igraju za Novi Pazar. U prvom timu iz ove mlađe ekipe, a koji su prošli Akademiju Zoranić, imamo Sameda Pruševića i Aliju Bekrića koji su ozbiljni igrači i koji mogu da naprave ozbiljnu karijeru te na pravi način pokažu ljubav prema Pazaru na terenu”.

Rejhan Hoćanin i Aldin Zoranić


Šta osnažuje juniorski tim i na čemu bi se najviše trebalo raditi?

„Definitivno je potrebno omogućiti više termina i salu za treninge ali i za njihova međusobna takmičenja. Međutim, ono što ih trenutno osnažuje i što im dosta znači je treniranje uz prvoligaški tim. Ono što možemo da primjetimo jeste da oni kroz treniranje sa prvim timom mogu ozbiljnije da napreduju što je zaključio i prvi trener, Bonić. Kroz to treniranje maksimalno se formira Prušević Kadir, Dolovac Demir, Peruničić Emin, Bekrić Sulejman i oni su već dio tima, znači treniraju svaki dan, tako da kroz možda još dvije godine, i ako ne bude problema kao što smo imali s pandemijom, moći će, nadam se, u potpunosti da pokažu svoj talent“, kazao je Hoćanin.

Juniorski tim je skoro u potpunosti sačinjen od ekipe koja je vrijedno trenirala u Akademiji Zoranić, a koju vode Aldin Zoranić i Rejhan Hoćanin u Novom Pazaru.
Za Aldina, koji odbojku igra više od 20 godina, odbojka nije samo sport, za njega je odbojka ljubav, zbog čega daje sve od sebe za svaku mladu osobu sa ovih prostora koja pokaže i minimum interesovanja za ulazak na odbojkaški teren.

„Svakako da djeci objašnjavamo igranje kroz tehničko edukovanje, međutim, ono što vremenom i igranjem želimo da im predočimo je to da odbojka nije samo tehnika. Odbojka je život. Prije svega, ono što im pokažemo je da, ako žele uspješnu utakmicu, trebaju biti tim. Trebaju vjerovati jedan drugom, paziti jedan drugog, razumjeti i biti u potpunosti, cijelim bićem, u datom trenutku. Kad dođu na teren, maske padaju i oni zapravo na terenu pokazuju ko su. Ne možeš biti dobar primač ako nemaš osobinu prihvatanja svega oko sebe bez predrasuda. Ne možeš očekivati uspješnu utakmicu ako zavidiš na uspjehu svog kolege, uvijek treba imati na umu da uspjeh jednog iz tima znači uspješan cijeli tim. Mi se zaista trudimo da svako dijete gledamo kao šampiona, onako kako bi svoju djecu voljeli da vidimo i upravo to želimo da probudimo u svakom od njih. A pravi šampion, ne zavidi, ne ljuti se na dobro ne odigranu utakmicu, na svog kolegu, trudi se da pomogne i bude podrška. Tim je kao jedno tijelo i to je ono što nakon tehničkih edukacija podijelimo s juniorima“, ističe Zoranić.

Juniorski tim očekuje još jedna utakmica koju će odigrati u toku sledeće nedelje, a nakon koje će se spremati za državno takmičenje.

NAJČITANIJE

FOTO DANA

Vezani članci

OSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime